9 Ιουνίου 2016

Απεγνωσμένη προσπάθεια αλλαγής κλίματος από την κυβέρνηση

Αφηρημένα ...Σχόλια
Μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, που επιβάρυναν το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση καταβάλλει πλέον απεγνωσμένες προσπάθειες με στόχο την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, στρέφοντας το ενδιαφέρον σε θεσμικά ζητήματα.

Έτσι προαναγγέλλει ταυτόχρονα, αφενός μέν την αλλαγή σε σύντομο διάστημα του εκλογικού νόμου, αφετέρου δε την κάπως πιο χρονοβόρα συνταγματική αναθεώρηση. Συνεπής στους
προσφιλείς τακτικισμούς της, σχεδιάζει να συνδυάζει τις κινήσεις αυτές με διενέργεια δημοψηφίσματος ενδεχομένος και για τα δύο θέματα!

Συγκεκριμένα χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί σύντομα ο νέος εκλογικός νόμος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, αυτή τη φορά για το Σύνταγμα. «Σύντομα θα γίνει η ψήφιση του εκλογικού νόμου... Θέλουμε ο εκλογικός νόμος να είναι ψηφισμένος πολύ μακριά από τις εθνικές εκλογές» σχολίασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο στις 24 Ιουλίου. «Είναι πολύ πρόωρο για τις αλλαγές στη Συνταγματική αναθεώρηση» διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «η πρόθεση είναι ο διάλογος να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο». 

Όμως σε καμιά περίπτωση οι κινήσεις αυτές δεν είναι ικανές να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από τα προσφατα μέτρα που είχαν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας καθώς και την υποθήκευση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας. Ούτε να αποπροσανατολίσουν την απογοητευμένη ελληνική κοινωνία από τα φλέγοντα προβλήματα της ανεργίας, της ύφεσης και της έλλειψης προοπτικής της χώρας.

Ο Τσίπρας μπορεί να "μαγειρεύει" το Σύνταγμα, με στόχο η συνταγή του να μας ξετρελάνει, αλλά το πιάτο του συνταξιούχου παραμένει άδειο, όπως χαρακτηριστικά απεικονίζεται στο παραπάνω σκίτσο του Ηλία Μακρή που δημοσιεύει η Καθημερινή. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου