13 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.7.2016

Λέσβος: Τέσσερις μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο - Δύο παιδιά μεταξύ των θυμάτων. Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έξι άτομα. 

Στη δημοσιότητα και οι οφειλέτες Ταμείων - τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και εισαγόμενα ΙΧΥπολογισμός των τελών μεταχειρισμένων ΙΧ εισαγωγής με βάση την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας, κατάργηση της έκπτωσης επί του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από τόκους άνω των 300 ευρώ. 

Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχωρεί, η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει. Τελευταία ημέρα στην Ντάουνινγκ Στριτ για τον Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα, 13 Ιουλίου, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να παραδώσει την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι. Προηγουμένως θα απαντήσει για τελευταία φορά σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ, όπου και θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Πειθαρχική έρευνα για το «φιάσκο» της Siemens – παρέμβαση ΤσίπραΤη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ’ αόριστον. 

Οσο το μισό ΑΕΠ της χώρας τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Στα 89 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό ελληνικό ΑΕΠ, ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων. Η αλματώδης αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αντανακλά την κλιμακούμενη αδυναμία επιχειρήσεων και νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Πιθανός υποψήφιος αντιπρόεδρος με την Χίλαρι Κλίντον ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης. Το όνομα του Ναυάρχου ε.α. και πλέον Πρύτανη της σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts κ. Τζέιμς Σταυρίδη περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της υποψηφιότητας Κλίντον, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times. 

Η Κίνα απορρίπτει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη νότια Σινική Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Τσανγκ Γουάν Κουάν δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα δε θα αποδεχτεί καμία πρόταση ή ενέργεια, η οποία θα στηρίζεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη Νότια Σινική Θάλασσα. Σημειώνεται ότι το μόνιμο διαιτητικό δικαστήριο στη Χάγη, έκρινε ομόφωνα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του Πεκίνου ότι έχει ιστορικό και αποκλειστικό έλεγχο των πλούσιων υδάτων. 

«Εφυγε» από τη ζωή στα 87 του ο «δάσκαλος» Δημήτρης Μαρωνίτης έπειτα από μάχη με το καρκίνο. Κορυφαίος φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων και δοκιμιογράφος με πλουσιότατο έργο και ενεργή πένα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Την Πέμπτη , στις 11 π.μ., από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου