15 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.7.2016

(upd) Γαλλία: Τρομοκρατικό κτύπημα στη Νίκαια, τουλάχιστον 84 οι νεκροί. Νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία. Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.
Ο δράστης (πρόκειται για άνδρα 31 ετών, γεννημένο στην Τυνησία) έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ ερευνάται αν έδρασε μόνος του ή αν είχε συνεργό. Γίνεται λόγος για κτύπημα που συνδέεται με την τρομοκρατία του ISIS. 
Σχετική ανάρτηση: Συγκλονιστικά σκίτσα για το μακελειό στη Νίκαια  

Ολάντ: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας» Δηλώσεις του γάλλου Προέδρου μετά την επίθεση στη Νίκαια - Παρατείνεται για ένα τρίμηνο η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Γαλλίας

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών των AΝΤ 1, Mega, ΣΚΑΪ Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί στρεφόντουσαν κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη χορήγηση 4 αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Η τιμή κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Αν δεν ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος θα πάρουμε τις 50 έδρες - Είχαμε Plan B «Ο διαγωνισμός για τα κανάλια θα είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία πέρα από τις πανελλαδικές (...) Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμα και αν είναι προμηθευτής του δημοσίου (...) Η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι αργή». «Εμείς κάνουμε το καθήκον μας... Εάν δεν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος (σ.σ στις επόμενες εκλογές) θα πάρουμε τις 50 έδρες, γιατί εμείς θα τις πάρουμε» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Παράλληλα, διαλύει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019». 

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό. «Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.

Αντιδράσεις για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ μόνο. Αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie, έναντι μόνο 45 εκατ. ευρώ, από τα κομμάτα της αντιπολίτευσης, που μεταξύ άλλων υπενθυμίζουν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 στην τότε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τίμημα τα 300 εκατ. ευρώ. 
Σχετική ανάρτηση: Στην ιταλική Ferrovie η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Nέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις. Νέα, ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των φορέων εκπροσώπησης των Ελλήνων λογιστών. Οι δηλώσεις φυσικών προσώπων παρατείνονται έως τη Δευτέρα, ενώ των νομικών προσώπων έως τις 25 Ιουλίου.

Κατάληψη και στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ. Μετά το κτίριο της Νομικής σχολής «αλληλέγγυοι» που έχουν κατασκηνώσει στον χώρο του ΑΠΘ κατέλαβαν το πρωί της Παρασκευής και την Φιλοσοφική. Νωρίς το πρωί ομάδα σαράντα περίπου νεαρών, αξίωσε από τους φύλακες να τους ανοίξουν την πόρτα του νέου κτιρίου προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το αμφιθέατρο, τις αίθουσες και τις τουαλέτες. Οταν οι φύλακες αρνήθηκαν έσπασαν τις κλειδαριές και μπήκαν στο κτίριο όπου και παραμένουν.
Σχετική ανάρτηση: No Border Camp στο ΑΠΘ από 15 έως 24 Ιουλίου 

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για το «No Border Camp» στο ΑΠΘ. Με νέα παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές επανέρχεται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη για την κατασκήνωση «No Border Camp-Thessaloniki 2016» στην Πανεπιστημιούπολη.

Νεκρός ο «υπουργός Πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αμπού Ομάρ αλ Σισάνι σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε χωριό κοντά στη Μοσούλη μαζί με τον βοηθό του, από αεροπορικό πλήγμα.

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη. Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή (για διατάραξη της κοινής ειρήνης και για άρνηση δακτυλοσκόπησης) καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο γιος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και τρία ακόμα άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου