15 Ιουλίου 2016

Συγκλονιστικά σκίτσα για το μακελειό στη Νίκαια

Παγκόσμιο σοκ από τη νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια της Γαλλίας. Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, αναμεσά τους και πολλά παιδια, και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν. Το τραγικό γεγονός από τη σκοπια των σκιτσογράφων: 

Επάνω αριστερά σκίτσο του Carlos Henrique Latuff. Και κάτω η φωτογραφία του νεκρού παιδιού, που προφανώς ήταν η αφορμή για το παραπάνω σκίτσο του Latuff:  


”Το καλοκαίρι έφτασε”: Το συγκλονιστικό σκίτσο που έστειλε ένας αναγνώστης της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τον πικρό τίτλο ”Το καλοκαίρι έφτασε”. Στο σκίτσο, τα θύματα, πολλά εξ αυτών παιδιά, απεικονίζονται σαν σκιές να περπατούν στην πολυσύχναστη παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας όπου έγινε η νέα αιματοχυσία, ενώ το κόκκινο της γαλλικής σημαίας, μεταβάλλεται σε αίμα αθώων:Ορισμένα ακόμη σκίτσα από το πλήθος που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο twitter: 
Πηγή: Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το twitter αλλά και το fb.


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου