16 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.7.2016

Απέτυχε το Πραξικόπημα στην Τουρκία. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, πραξικοπηματίες του στρατού επιχείρησαν, με καταδιωκτικά αεροπλάνα και άρματα μάχης, να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία. Και ενώ αρχικά όλα έδειχναν ότι το πραξικόπημα επικρατεί, στη συνέχεια, μετά το κάλεσμά του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -που έγινε μέσω Skype στο CNN Turk- για αντίσταση, η κατάσταση άρχισε να αντρέπεται. Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνηση της Άγκυρας φαίνεται να ελέγχουν πλέον την κατάσταση.

Ερντογάν: Οι προδότες θα πληρώσουν. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τον έλεγχο της χώρας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας από στασιαστές στρατιωτικούς προκάλεσε 161 θανάτους και 1.440 τραυματισμούς, χωρίς να υπολογίζονται οι πραξικοπηματίες, δήλωσε ο Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 104 πραξικοπηματίες έχασαν τη ζωή κατά τη χθεσινή νύχτα. Συνολικά, 265 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Συνελήφθησαν δύο ανώτατοι στρατιωτικοί με την κατηγορία της «προδοσίας». Συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται οτι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος και θα δικαστούν με την κατηγορία της "προδοσίας". 

Ο Ερντογάν, χάρις στα social media ανέτρεψε το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος χάρις στις νέες τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποίησε, καλώντας τους Τούρκους πολίτες να αντιδράσουν στο πραξικόπημα, κατώρθωσε τελικά να επικράτήσει, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα δείχνουν οι εξελίψεις. Η ειρωνεία είναι ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποίησε χθες τα μέσα εκείνα στα οποία ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν επέβαλλε λογοκρισία και λουκέτο! 

Προς απόρριψη του αιτήματος ασύλου των 8 Τούρκων η Αθήνα. Διπλωματικό θρίλερ για την τύχη των 8 πραξικοπηματιών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, μετά την προσγείωσή τους με αστυνομικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. Γεροβασίλη: «Λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν ότι στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας». 

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση. Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα, δήλωσε ο Μπ. Καζνέβ.

145 επικεφαλείς εταιρειών τεχνολογίας ΔΕΝ συνιστούν Τραμπ. 145 επικεφαλείς εταιρειών τεχνολογίας, δισεκατομμυριούχοι επενδυτές αλλά και ιδρυτές startups σε ανοιχτή τους επιστολή σήμερα χαρακτηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως «καταστροφή για την καινοτομία».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου