14 Ιουλίου 2016

Αντιδράσεις για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ μόνο

Αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie έναντι μόνο 45 εκατ. ευρώ, τόσο από τα κομμάτα της αντιπολίτευσης όσο και από απλούς πολίτες στα social media, που μεταξύ άλλων υπενθυμίζουν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 στην τότε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τίμημα τα 300 εκατ. ευρώ.

Νέα Δημοκρατία, από το Γραφείο Τύπου, για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ. Σταθάκη, χαρακτήριζε “ξεπούλημα” τα 300.000.000 ευρώ που αξίωνε η τότε Κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μετά από 18 μήνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την καταστροφική της πολιτική και την απαράδεκτη καθυστέρηση οδήγησε σε απαξίωση την περιουσία του Δημοσίου, έρχεται σήμερα και πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45.000.000 ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό».


Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 
«Η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα. Πριν από 2 χρόνια, όταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία, ο κ. Σταθάκης κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν προκλητικά χαμηλό το τίμημα των 300 εκατομμυρίων. Σήμερα και αφού οι διάφορες επιδοτήσεις έχουν στοιχίσει στον έλληνα φορολογούμενο 750 εκατομμύρια, η εταιρεία πωλείται για 45 εκατομμύρια. Ποιος πληρώνει τη διαφορά των επιδοτήσεων που δόθηκαν και των 255 εκατομμυρίων που δεν εισπράχθηκαν; Όχι φυσικά, τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά αυτοί που πληρώνουν πάντα. Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της εταιρείας. Κι αν είχε γίνει στο χρόνο που έπρεπε τα οφέλη θα ήταν πολύ μεγαλύτερα». 

Αντιδράσεις στο twitter (Μια μικρή επιλογή):

IoannaDementiEU ‏@IoannaDementi
Πάρε πάρε λέμε! Τ'αφεντικό τρέλαθηκε! Ξεπούλημα οσο οσο #trainose

ΑΝΑΠΟΔΟΣ ‏@ANAPODOS2
45.000.000 ευρω πουλησαμε την #trainose Τοσα θα πιασει και ο Φορτουνης αν κανει καλη χρονια φετος.

konel_vlachar ‏@konel_valar
Τι αντίκτυπο θα έχει στο τρένο της ανάπτυξης η πώληση #trainose ? βασανιστικό ερώτημα

Corina Vasilopoulou ‏@CorinaVasilopou
Αυτό που αποκαλούμε ιδιωτικοποίηση την εξαγορά μιας ελληνικής κρατικής εταιρίας από ξένη κρατική εταιρία,ποτέ δεν θα το εμπεδώσω #trainose

mazianos ‏@mazianos
- Ρε Αλέξη, προχωράνε οι ρημάδες οι αποκρατικοποιήσεις;;
- Τραίνο πάνε... #trainose

Orestis Kalogirou ‏@orestiskalogiro
Ο σαμαροβενιζέλοι ήθελαν να ξεπουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 300 εκ. Ευτυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές διαπραγματεύσεις την πούλησε 45 εκ.

Takis Ant‏@TakisAnt
Στην ιταλική Ferrovie η #trainose, μόνο με 45 εκ €. Εποχή εκπτώσεων!

Konstantinos Staikos ‏@staikos_
-Σας προσφέρω 300.000€ για το σπίτι σας.
-Ούτε που να το σκέφτεστε. 45.000€ ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ θέλω. #trainose

iMalakas ‏@iMalakasDOTcom
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, επί ΠΑΣΟΚ τα 45 εκατομμύρια θα ήταν μόνο η μίζα. #trainose 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων:
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αποσφραγίσθηκε η δεσμευτική οικονομική προσφορά για την διάθεση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία υπέβαλε η ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Το ποσό του προσφερόμενου τιμήματος ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού έλαβε υπόψη την θετική εισήγηση των συμβούλων του για την εγκυρότητα της υποβληθείσας προσφοράς, τις αποτιμήσεις, που εκπόνησαν δύο διαφορετικοί ανεξάρτητοι αποτιμητές και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, έκανε αποδεκτή την προσφορά και ανακήρυξε την Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. ως προτιμητέο επενδυτή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το ΤΑΙΠΕΔ επιτυγχάνει να ολοκληρώσει μία διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και διασφαλίζει όχι μόνο τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Με την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά τίθενται οι βάσεις για το επιτυχές κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ... 

Σχετική ανάρτηση:
Στην ιταλική Ferrovie η ΤΡΑΙΝΟΣΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου