14 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.7.2016

Δύο αιτήσεις για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens κατέθεσε ο Ν. Παρασκευόπουλος Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και κατέθεσε δύο αιτήσεις για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens.
Ο κ. Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι όλες οι ενέργειες για την επίσπευση της δίκης της Siemens που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν γίνει. 

Κατ'εξαίρεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens ζήτησε ο Παρασκευόπουλος. Την επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων Siemens ζήτησε ο υπ. Δικαιοσύνης. Mε σκληρές ανακοινώσεις για την απόδοση ευθυνών σε εισαγγελικούς λειτουργούς απάντησαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Τερέζα Μέι: Νέος, ισχυρός ρόλος για τη Βρετανία. «Μετά από το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής»,επεσήμανε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής του νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, αποτελεί τον νέο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ο Φίλιπ Χάμοντ, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών. 

Γιούνκερ και Σουλτς πιέζουν την Μέι να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίεςΠρώτα να προσαρμοστεί ή να πιεστεί να δράσει άμεσα; Οι ευχές υψηλόβαθμων πολιτικών προς την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας είναι διφορούμενες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Προς παράταση πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία μετά τη χθεσινή άρνηση του αρχηγού των Ισπανών σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσες να ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής στην πρωθυπουργία του επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι. Ο Σάντσες απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει στην Ισπανία ένας «μεγάλος συνασπισμός» Δεξιάς και Αριστεράς αν και είπε πως θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει η Ισπανία μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Στον αντίποδα το κεντρώο κόμμα των Ciudadanos έχει εξαγγείλει ότι θα απόσχει από την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη συντηρητική κυβέρνηση και κάλεσε χθες και τους σοσιαλιστές να πράξουν το ίδιο, παρέχοντας ανοχή στην κυβέρνηση του Ραχόι διά της απουσίας τους.  

Συμφωνία παροχής εγγυήσεων υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Εθνική ΤράπεζαΤην πρώτη συμφωνία παροχής εγγυήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «COSME», υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα, αξιοποιώντας τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Συνδικαλισμός στο στράτευμα... «Πράσινο φως» στον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις άναψε η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας έκαναν δεκτή σχετική τροπολογία 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

No Border Camp στο ΑΠΘ από 15 έως 24 Ιουλίου. Με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημαπραγματοποιούνται στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης, από 15 έως 24 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις του "No Border Camp". Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από την πλευρά του, που κινδυνεύει για 10 μέρες να μετατραπεί σε κατασκήνωση αγνώστων ατόμων, αντιδρά. 

Ορατή η επικείμενη κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους. Παρά την αύξηση των τρομοκρατικών του χτυπημάτων, το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει διακριτικά τους υποστηρικτές του για την επικείμενη κατάρρευση του χαλιφάτου που δημιούργησε προ διετίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, καθώς η οργάνωση μετατρέπεται από «κράτος» σε σκιώδες δίκτυο που αποτελείται από μικρούς πυρήνες, διάσπαρτους σε τρεις ηπείρους.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου