9 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.7.2016

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟΔιάλογος με τη Ρωσία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση. Τα 28 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν μεν την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, τονίζοντας όμως και την ανάγκη διατήρησης του διαλόγου με τη Ρωσία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι η παρουσία αυτής της πολυεθνικής νατοϊκής δύναμης θέλει να στείλει μήνυμα ότι ενδεχόμενη επίθεση εναντίον χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ θα εκληφθεί ως επίθεση κατά όλης της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

H Cosco παρακάμπτει την Ελλάδα λόγω απεργιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής» η Cosco υλοποιεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης που παρακάμπτει την Ελλάδα και τον σιδηροδρομικό της άξονα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Παγώνει» τη χρηματοδότηση κατασκευαστικών έργων η Ε.Ε. Την προσωρινή διακοπή πληρωμών 13,5 εκατ. σε κατασκευαστικά έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες. Σε αυτήν την ενέργεια προχώρησε μέχρι να λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από την Ελλάδα ότι δεν λειτουργεί καρτέλ στον κατασκευαστικό τομέα και ότι όλες οι δαπάνες έχουν προκύψει ύστερα από νόμιμες διαδικασίες. 

Μήνυμα ΔΝΤ: Ζητά ευελιξία στα εργασιακά και απελευθέρωση επαγγελμάτωνΤΟ ΔΝΤ προειδοποιεί να μη θιγούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και ειδικότερα εκείνες που αφορούν τον κατώτατο μισθό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, είναι υψηλότερος μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Ακόμη, το Ταμείο τάσσεται υπέρ νομοθετικών αλλαγών προκειμένου να εναρμονιστεί το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ.

«Καλύτερη η εικόνα» από την πυρκαγιά στη Σάμο. Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη Σάμο με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς. Πάντως, από το μεσημέρι του Σαββάτου, η εικόνα είναι κάπως καλύτερη. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. 

Πρόοδο στο Κυπριακό διαπιστώνει ο Μπαν Κι ΜουνΟ Γενικός Γραμματέας καλεί τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακκιντζί, να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για «να μετατρέψουν σε σημαντικές συγκλίσεις τις σημαντικές αμοιβαίες αντιλήψεις», στις οποίες έχουν καταλήξει κατά τη διάρκεια του έτους»

Χανς-Βέρνερ Ζιν: Η Φινλανδία πιθανή υποψήφια για αποχώρηση από την ευρωζώνη. Την σκανδιναβική χώρα θεωρεί βραχυπρόθεσμα ως υποψήφια προς αποχώρηση από τη νομισματική ένωση ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, διότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι σοβαρά και τυχόν αποχώρησή της από την ευρωζώνη δεν θα ήταν τόσο επώδυνη. 

ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες στους δρόμους διαφόρων πόλεων στις ΗΠΑ για να καταδικάσουν τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών αυτήν την εβδομάδα από τα πυρά αστυνομικών, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες σε λιγότερο από μια ημέρα μετά την επίθεση ενόπλου στο Ντάλας. 

ΗΠΑ: 102 άοπλοι νεκροί μέσα σε ένα χρόνο. Η αστυνομική βία εις βάρος άοπλων Αφροαμερικανών είναι πενταπλάσια σε σχέση με αυτήν εναντίον λευκών. Αυτό είναι το συμπέρασμα από περυσινή καταγραφή τέτοιου είδους κρουσμάτων από εξειδικευμένη ιστοσελίδα για την καταγραφή της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου