10 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.6.2016

(upd) Πλήρης ρήξη μεταξύ Σπίρτζη - Πιτσιόρλα για το Ελληνικό. Πρωτοφανής είναι η εικόνα σύγκρουσης, στα όρια της πλήρους ρήξης, μεταξύ του αρμόδιου για τις Υποδομές υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, και του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα που απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του Μαξίμου. Αφορμή αποτελεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αξιοποίηση του Ελληνικού, καθώς ο κ. Σπίρτζης όχι μόνον επέμεινε και σήμερα ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που έπρεπε να είναι, αλλά σχολίασε ότι το ΤΑΙΠΕΔ «δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας». 

Σόιμπλε: Προς ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών η Ελλάδα. Η Ελλάδα κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε την Παρασκευή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά την έγκριση από την γερμανική Βουλή της εκταμίευσης της δόσης προς την Αθήνα.

HΠΑ: Η Τουρκία να σεβαστεί την ιστορία της Αγίας Σοφίας. Σε τοποθέτησή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι «η Αγιά Σοφιά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μνημείο και προτρέπουμε την Τουρκία να το διατηρήσει, σεβόμενη την σύνθετη ιστορία του». 

Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Εγκρίθηκε σήμερα η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, από τη γενική συνέλευση της εισηγμένης. Μετά από αυτή την εξέλιξη μπαίνει τέλος στη σχετική αβεβαιότητα. Παράλληλα, εγκρίθηκε νέο μικρότερο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς τη συμμέτοχη πλέον των δυο εκπρόσωπων των εργαζομένων.

Euroworking Group: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσηςΗ συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι, την Πέμπτη, οδήγησε σε δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιουνίου το αργότερο. 

Ταυτοποιήθηκε το DNA: Ο Π.Μαυρίκος είναι ο νεκρός της Αττικής Οδού. Επιβεβαιώθηκε και από την εξέταση DNA ότι ο νεκρός του χθεσινού συμβάντος στην Αττική Οδού είναι ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Νωρίτερα γράφαμε: Εν αναμονή των τελικών συμπερασμάτων για τον θάνατο Μαυρίκου Οριστικό συμπέρασμα για τα αίτια της ανάφλεξης του οχήματος του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου –που σύμφωνα με όλες της ενδείξεις, είναι ο άνθρωπος που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές Porsche Cayenne της συζύγου του χτες Πέμπτη, στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό– θα προκύψει μετά από τα αποτελέσματα της νεκροτομής στη σορό καθώς και κάποιες ακόμα εργαστηριακές εξετάσεις που περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. 

Βουτιά -4,18% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στις 10.6.2016. Παρ' ότι τόσο το χθεσινό EuroWorking Group όσο και η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ ευρώ προς την Αθήνα, εντούτοις βουτιά -4,18%, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, σημειώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Σαφώς μεγαλύτερες οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο που έφτασαν το -9,75%. 

Βόμβα από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεωνΕισήγηση - βόμβα του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να αρνείται σε επιχειρήσεις τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων. Η εισήγηση έρχεται έπειτα από προδικαστικό αίτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο έχει προσφύγει η εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής. 

Κατρούγκαλος για Ευρωδικαστήριο: Θα υπερασπιστούμε το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την υφιστάμενη νομοθεσία και θα διασφαλίσει την ύπαρξη ουσιαστικών προστασιών από τις ομαδικές απολύσεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, απαντά ο υπουργός Εργασίας στην εισήγηση-βόμβα του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο οποίος έκρινε την ελληνική νομοθεσία για τις προστασίες έναντι ομαδικών απολύσεων ασύμβατη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ξεκίνησε τις αγορές εταιρικών ομολόγων η ΕΚΤ. Προτιμώντας τα ομόλογα που έχουν εκδώσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε χθες να αγοράζει, για πρώτη φορά, εταιρικά ομόλογα. 

Γαλλία: Σέντρα στο Euro 2016 εν μέσω απεργιών και φόβου για τρομοκρατικό κτύπημα. Με τον αγώνα Γαλλία -Ρουμανία γίνεται στις 10 μ.μ. της Παρασκευής η πρώτη «σέντρα» του Euro 2016, μέσα, όμως, σε κλίμα απεργιακού πολέμου που πολλαπλασιάζει το άγχος από το φόβο της τρομοκρατίας. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Πάνω από 80.000 ενοπλοι στους δρόμους. Η κυβέρνηση καλεί τα συνδικάτα να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου