7 Ιουνίου 2016

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες

Εντεκα νεκροί μεταξύ των οποίων επτά αστυνομικοί και 36 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε πολυσύχναστο σημείο της Κωνσταντινούπολης.

Η έκρηξη σημειώθηκε
στην περιοχή των μνημείων βυζαντικής και οθωμανικής περιόδου, στο Φατίχ σε κεντρικό σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ. Στο στόχαστρο των βομβιστών βρέθηκε όχημα της αστυνομίας. 


«Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που είχε ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών», δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Βασίπ Σαχίν στους δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, στο Βεζνέτσιλερ. Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι 3 από τους 36 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Το CNN Turk μεταδίδει ότι στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν ένα σταθμευμένο όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά τα οποία πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο την ώρα που περνούσε το αστυνομικό όχημα. 


Από την έκρηξη προκλήθηκαν καταστροφές σε διπλανά κτίρια και αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr, www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου