7 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.6.2016

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες. Εντεκα νεκροί μεταξύ των οποίων επτά αστυνομικοί και 36 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε πολυσύχναστο σημείο της Κωνσταντινούπολης. Στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν ένα σταθμευμένο όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά τα οποία πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο την ώρα που περνούσε το αστυνομικό όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. 

Προθεσμία 24 ωρών για τέσσερα εκκρεμή προαπαιτούμενα. Διορία έως σήμερα έδωσε στην κυβέρνηση η Ευρωζώνη για να υλοποιήσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα, ώστε να προχωρήσει στην έγκριση για την καταβολή της δόσης.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το Athens Ledra. Έληξε η τριμερής συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra το οποίο έβαλε λουκέτο, την εργοδοσία και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΑ, Γιάννη Σούκο. Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου τόνισε ότι στόχος είναι στις 13 Ιουλίου να βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο, με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ, από τα οποία όπως είπε θα εξοφληθούν και οι εργαζόμενοι. 

Κουκουλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα στα Εξάρχεια Στόχος δύο κουκουλοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έγινε στις 11.30 το πρωί της Τρίτης στην οδό Θεμιστοκλέους 88, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ένας άνδρας, προς το παρόν αγνώστων στοιχείων. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν. Το θύμα τραυματισμένο από τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και κατέληξε. 

Ύφεση 0,5% για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο 2016. Ύφεση 0,5% για την ελληνική οικονομία στο α' τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat. Την ίδια περίοδο το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 0,5%.

Bεβήλωσαν το άγαλμα και τον τάφο του Γεωργίου Αβέρωφ. 'Αγνωστοι βεβήλωσαν με μπογιές το άγαλμα και τον τάφο του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, στο Α’ Νεκροταφείο. 

Διμερή θέματα σε καλό κλίμα συζήτησαν Κοτζιάς - Ράμα Την υπόσχεση ότι θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από κοινού από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών, έδωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση που είχε σήμερα στο πρωθυπουργικό μέγαρο με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. 

Κοράνι και τηλεοπτικό σόου στην Αγία Σοφία. Αποτροπιασμό αλλά και αντιδράσεις, ακόμη και στην Τουρκία, προκαλεί η απόφαση της γειτονικής χώρας τουρκικό κανάλι να μεταδίδει καθημερινά, όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, πρόγραμμα ισλαμικής καθοδήγησης, κατά το οποίο αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα από την Αγία Σοφία. 
Σχετική ανάρτηση: Αντιδράσεις στην Αθήνα για την ανάγνωση του κορανιού στην Αγία Σοφία

Forbes: Ισχυρότερη γυναίκα και το 2016 η Άνγκελα Μέρκελ. Την "κορυφή" της λίστας του Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη κατέκτησε και το 2016, για έκτη διαδοχική χρονιά, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel. Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Hillary Clinton. 

Σε νοσοκομείο του Μιλάνου εισήχθη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Με καρδιακό πρόβλημα που δεν απειλεί τη ζωή του. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου