3 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.6.2016

(upd) Βαλς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα - Τσίπρας: Ανάγκη να προωθηθούν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις «Τώρα ξεκινά μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, που της επιτρέπει να κοιτάζει με ελπίδα το μέλλον. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα είναι το μήνυμά μου στους επενδυτές» δήλωσε ο Μ. Βαλς.
Υπογραφή οδικού χάρτη για την στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας. «Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας... Η επιτάχυνση της αναπτυξιακής στροφής της ελληνικής οικονομίας... Θα συνεργαστούμε στενά με την Γαλλία για την αξιοποίηση της τεχνογνωσία της» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. 
Σχετική ανάρτηση: Δείπνο Τσίπρα - Βαλς στο Μουσείο της Ακρόπολης 

Προβληματισμό για την πραγματική οικονομία μετέφερε στον Βαλς ο Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων. 

Ντάισελμπλουμ: Το ΔΝΤ θα στηρίξει μετάθεση της ελάφρυνσης χρέους για το 2018 Την πεποίθησή του ότι το Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα υποστηρίξει το πλάνο της Ευρωζώνης για μετάθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για το 2018, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τέσσερις νεκροί και πάνω από 300 διασωθέντες πρόσφυγες ανοιχτά της Κρήτης. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 340 διασωθέντες είναι ο έως τώρα απολογισμός από το ναυάγιο αλιευτικού ξύλινου σκάφους που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά της Κρήτης. 

Βίαιες συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Σάμου Αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους - Κυρίτσης: 15 τραυματίες, ένας στο νοσοκομείο, 25 προσαγωγές - Επεισόδια και στο Ωραιόκαστρο.

Φωτιές ανάβουν οι συγχωνεύσεις στα ΑΕΙ. Συνολικά 55 τμήματα ΤΕΙ έχουν το ίδιο αντικείμενο με 45 γειτονικά τους –στην ίδια πόλη– πανεπιστημιακά τμήματα. Τα αντικείμενά τους είναι κυρίως η Ηλεκτρολογία, η Μηχανολογία και η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. 

Ραγδαία πτώση στις εξαγωγές. Τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων ζητούν οι εξαγωγείς, καθώς το εξαγωγικό εμπόριο υποχωρεί με ταχύτερους ρυθμούς συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις. 

Κλειστό το Λούβρο. Μεταφέρουν έργα τέχνης καθώς υπερχειλίζει ο Σηκουάνας. Οι υπεύθυνοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ στο Παρίσι μετέφεραν δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα σε ασφαλείς χώρους και οι στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα έχει ανέλθει στα υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Νωρίτερα γράφαμε: Για την κορύφωση της υπερχείλισης του Σηκουάνα ετοιμάζεται το Παρίσι. Για την κορύφωση της υπερχείλισης του Σηκουάνα ετοιμάζεται το Παρίσι σε υψηλή επιφυλακή, με το ποτάμι να αναμένεται να φτάσει τα έξι μέτρα -ενώ εδώ και ημέρες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα βρίσκονταν κάτω από το νερό εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Προς το κοινό συμφέρον η συνεργασία Γερμανίας-Tουρκίας. Η ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή ήταν κάτι που περίμενε το Βερολίνο, όπως φάνηκε σήμερα στο μπρίφινγκ. Τονίσθηκαν ωστόσο οι βαθιές ρίζες της συνεργασίας των δύο χωρών και η ανάγκη διασφάλισής τους στο μέλλον. Αρκετά πιο συμφιλιωτικοί τόνοι ακούστηκαν όμως σήμερα και από την πλευρά της Άγκυρας με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ να υπογραμμίζει την Παρασκευή τις στενές σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου