3 Ιουνίου 2016

Δείπνο Τσίπρα - Βαλς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αφηρημένα ...Σχόλια

Μπορεί να είναι πλέον αποκομμένος από τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αφού "τα έδωσε όλα" στους δανειστές με στόχο να παραμείνει αγκυστρωμένος στην πρωθυπουργική του καρέκλα, όμως στις υψηλού επιπέδου επαφές του προσπαθεί να φανεί πνευματώδης.
"Οι υποταγμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πνευματώδεις" έλεγε ο Αμερικανοκαναδός συγγραφέας Saul Bellow (Νόμπελ 1976).

Σε χαλαρό λοιπόν κλίμα, είχαν μια πρώτη συζήτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός με το Γάλλο ομόλογό του, σε δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας στον Μανουέλ Βαλς, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο κ. Τσίπρας με το μόνιμο πια χαμόγελο και την προσποιητή αισιοδοξία, στοιχεία που τον διακρίνουν τελευταία, είπε: «Έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα... είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος» για να σημειώσει στη συνέχεια πως «ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική».

Ξεπεράσαμε (!) και μάλιστα όρθιοι (!) τις δυο πολύ μεγάλες κρίσεις και βλέπουμε πια φως(!). Αισιοδοξία; ("ο αισιόδοξος χαμογελάει για να ξεχάσει" είπε κάποιος) ή πτήση στα σύννεφα!

Αφου εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι ο κ Τσίπρας είπε, με μια δόση χιούμορ, ότι θέλει "να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα"!, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν ότι "ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές".

Κάτι πάντως θυμίζει εκείνο που ο Ιταλός συγγραφέας Pitigrilli είχε πει: "Αυτοί που κάνουν χιούμορ, θυμίζουν μικρά παιδιά που, καθώς διασχίζουν σκοτεινά δωμάτια, τραγουδούν για να πάρουν θάρρος".

Σημειώνεται ότι στο δείπνο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Είχε προηγηθεί ξενάγηση του κ. Βαλς και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του Μουσείου. 

Και κάτι ακόμα για το θέμα μας, το χιούμορ στο γεύμα. Κάποτε ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Noel Coward (1899-1973) είχε πει: "Το χιούμορ πρέπει να είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι, όπως το χαβιάρι. Ποτέ μην το πασαλείβεις παντού όπως τη μαρμελάδα". Ας το έχει υπόψη του ο κ. Τσίπρας... 

Πηγές: Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr και /www.gnomikologikon.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου