5 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.6.2016

Προβάδισμα 7,5 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έρευνα όπου αποτυπώνεται φανερά η δυσαρέσκεια των πολιτών με τα νέα μέτρα. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ αποσπά ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%.
 Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 8,1%, στην τέτάρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, ενώ πέμπτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Οριακά εντός Βουλής φαίνεται ότι είναι η Λαϊκή Ενότητα, με 3,1%, και η Ένωση Κεντρώων, με 3%. Αντίθετα, εκτός κοινοβουλίου προβλέπεται να μείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%), Το Ποτάμι (2,2%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (2,4%). 

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Τo 67% των Ελλήνων συμφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης για τις offshore Με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας που αποφάσισε η κυβέρνηση, συμφωνούν 7 στους 10 Έλληνες, προκύπτει από δημοσκόπηση για λογαριασμό του altsantiri.gr. 

Ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού στον μηνιαίο φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά. Επίσης πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση θα κληθεί να αποδεχθεί και να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, για να απελευθερωθεί η επόμενη δόση του φθινοπώρου. 

Γ. Χουλιαράκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σταθμός για την ανάκαμψη της οικονομίας Η κοινωνική προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας ώστε σε βάθος τετραετίας να επιτευχθεί σύγκλιση με το μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δαπανών, μπαίνουν στο πρώτο "πλάνο" του κυβερνητικού σχεδιασμού, λέει ο αν. υπουργός Οικονομικών στην "Αυγή της Κυριακής". 


Χοσέ Ανχελ Γκουρία: Πρέπει να μειώσετε τις τιμές των προϊόντων. Προχωρήστε τώρα σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων, προτρέπει, με συνέντευξη στην «Καθημερινή», την ελληνική κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Χοσέ Ανχελ Γκουρία.


Χρ. Σταϊκούρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα επιτυχώς στην ιστορική της πορεία. «Η κυβέρνηση χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες ψηφίζει τα πάντα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τη στρατηγική της στερεί ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, μιλά για πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό πως απατά τον ελληνικό λαό. 

Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως την κατοικία και τις συντάξεις! " Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις" δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και προκαλεί θυμηδία και αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις κάλπες οι Ελβετοί, για το βασικό εισόδημα για όλουςΟι Ελβετοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν για την εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος για όλους, εργαζόμενους και άνεργους, ένα μοναδικό σχέδιο στον κόσμο που προκαλεί έντονη συζήτηση σε μια χώρα όπου η αξία της εργασίας τιμάται. 

Την Παρασκευή η κηδεία του Μοχάμεντ Αλι. Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι, πέθανε σε ηλικία 74 ετών έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον. Η κηδεία του Μοχάμεντ Άλι θα τελεστεί την προσεχή Παρασκευή στο Louisville του Κεντάκι. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, όπως επίσης ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γκάμπελ και ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ θα εκφωνήσουν τον επικήδειο στη μνήμη του θρυλικού αθλητή. 
Σχετική ανάρτηση: Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Αλι

Unidos Podemos: Προσεγγίζουν την πρώτη θέση στην Ισπανία. Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προηγείται με 28,5% στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία,αλλά η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά διευρύνει συνεχώς την απήχησή της και έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,6%,σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου