4 Ιουλίου 2016

Οι 11 υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Επικρατείας κ. Ν. Παππά.

Μεταξύ αυτών οι εν λειτουργία σήμερα τηλεοπτικοί σταθμοί (Σκάι, Star, Αντέννα, Αλφα, Mega, Art-City, E-TV) αλλά και νέες εταιρείες όπως οι Dimera Media, Αλτερ ΄ Εγκο, Χ.Καλογρίτσας Μ.Ε.Π.Ε, και Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ΑΕ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έληξε στις 15:00 και οι έντεκα φάκελοι που κατατέθηκαν αφορούν τα εξής επιχειρηματικά σχήματα:

1. Σκάι (Ειδήσεις ντοτ κομ - Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία Παροχής πληροφοριών και Ενημέρωσης)

2. Star Channel (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)

3. ANTENNA TV A.E.

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (συμφερόντων Ι. Σαββίδη)

5. ALPHA (Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Ανώνυμος Εταιρία) (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη)

8. EPSILON TV (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)

9. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (Ανώνυμη Εταιρία)

10. MEGA CHANNEL (Τηλέτυπος Α.Ε.)

11. City News ART TV (συμφερόντων Γ. Καρατζαφέρη)

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, σημειώσε: 

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί». 
Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν» 

Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Δεν έγινε δεκτή η αίτηση συμμετοχής της εταιρείας Citynews (ΑΡΤ ΤV) στον διαγωνισμό για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Η αίτηση απορρίφθηκε καθώς δεν συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού 30.000 ευρώ. Πηγή naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή