9 Ιουλίου 2016

Βρετανία: Διαζύγιο αξίας… 62 εκατ. ευρώ!

Ποσό 53 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατομμυρίων ευρώ) θα λάβει μία Αμερικανίδα 54 ετών από τον πρώην - πλέον - σύζυγό της, έναν δισεκατομμυριούχο από τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους, βάσει απόφασης βρετανικού δικαστηρίου.

Η 54χρονη Κριστίνα Εστράντα, πρώην μοντέλο, ζητούσε να της επιδικαστούν 196 εκατ. λίρες, ποσό που θα της επέτρεπε – όπως υποστήριζε – να καλύπτει τις ανάγκες της.

Η ενάγουσα προσέφυγε κατά του σεΐχη Ουάλιντ Τζουφάλι, 61 ετών, σε δικαστήριο του Λονδίνου με το επιχείρημα ότι εκείνος είναι μόνιμος κάτοικος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ενώπιον του δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανάγκες της, εκείνη δήλωσε ότι υπήρξε «τοπ μόντελ με διεθνή καριέρα» και πρόσθεσε ότι «είναι πια συνηθισμένη σε αυτή τη ζωή». 

Η Εστράντα ζητούσε να της καταβληθούν 60 εκατομμύρια λίρες για την οικία της στο Λονδίνο, 4,4 εκατομμύρια για μια εξοχική κατοικία στο Χένλεϊ ον Τάιμς και 495.000 λίρες για τα πέντε αυτοκίνητά τους. Ο προϋπολογισμός της για την ένδυσή της περιλάμβανε ετήσιες δαπάνες ύψους 40.000 λιρών για τις γούνες της, 109.000 λίρες για τις τουαλέτες της υψηλής ραπτικής και 21.000 λίρες για τα υποδήματά της.

Ο σεΐχης Ουάλιντ Τζουφάλι μάταια επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι το καθεστώς του μόνιμου εκπροσώπου του Σεντ Λουσία, στον Οργανισμό Διεθνούς Ναυτιλίας, με έδρα το Λονδίνο, σημαίνει πως έχει διπλωματική ασυλία, επομένως η πρώην σύζυγός του δεν μπορούσε να προσφύγει εναντίον του. 

Η Εστράντα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πολυτάραχη ζωή που ζήσαμε ο Ουάλιντ κι εγώ ήταν απίστευτα σπάνια και προνομιούχα. Και κατανοώ απόλυτα τον τρόπο που θα εκληφθεί όλη αυτή η υπόθεση» τόνισε σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο Σαουδάραβας έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και νοσηλεύεται στην Ελβετία. Πήρε διαζύγιο από την Εστράντα, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και χωρίς να το γνωρίζει εκείνη, προκειμένου να παντρευτεί ένα μοντέλο από τον Λίβανο ηλικίας 25 ετών το 2012. yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου