7 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.7.2016

Επερώτηση της ΚΟ της ΝΔ για το Plan X ή Plan (T)sipras. Επερώτηση σχετικά με το περίφημο Plan X ή Plan (T)sipras, όπως το χαρακτηρίζει, κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι βουλευτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που είχε δώσει την εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη, για τη συγκρότηση του Plan X, επικαλούμενοι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τον Ιούλιο του 2015 που όπως τονίζουν από το βήμα της Βουλής ομολογούσε ότι είχε δώσει «προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». 

Μαξίμου: «Ο λαός θέλει απλή αναλογική, δημοψηφίσματα, απευθείας εκλογή ΠτΔ» Δείγμα των προθέσεών του έδωσε το Μαξίμου στην... πτήση επιστροφής από Κίνα. Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει άμεσα όχι μόνον στη συζήτηση για την απλή αναλογική αλλά και στη συνταγματική αναθέωρηση. 

Κυβερνητική πηγή: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό μας. Όπως έλεγε ο Μάο: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση σημειώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή» αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο.  Υπενθύμισε εξάλλου ότι η αριστερά μιλάει 40 χρόνια γι’ αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι αν έπραττε το αντίθετο θα μπορούσε να θεωρηθεί υπόλογη. 

Η αντιπαράθεση Τσίπρα - Σαμαρά για την Κίνα και... το ποδήλατο. Υπερπροβολή των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα από το Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε, γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας» δηλώνουν. «Βεβαίως, ποτέ δεν είχα σκεφτεί να φέρω πίσω ένα ποδήλατο» σχολίασε σκωπτικά ο Α. Σαμαράς. 

Επιμένει ο Ν. Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες - «Παράθυρο» από Μαξίμου για περισσότερες. Πεπεισμένος για την ορθότητα των επιλογών του στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, την ίδια ώρα που από το επιτελείο του πρωθυπουργού, στην Κίνα, άφηναν «παράθυρο» και για μεγαλύτερο αριθμό αδειών. 

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των οφειλετών του δημοσίου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανήρτησε τα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ στην ιστοσελίδα της. Πηγή: Taxheaven
Δείτε εδώ αναλυτικά:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων
Ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων  


«Δημοκρατική Ευθύνη» το νέο κόμμα του Χάρη Θεοχάρη. Νέα πολιτική Κίνηση ανακοινώνει ο Χάρης Θεοχάρης την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, παρουσία του Αλέκου Παπαδόπουλου. Θα ονομάζεται «Δημοκρατική Ευθύνη». 

Μακριά ακόμη ο στόχος για μηδενισμό του ELA Διαμορφώθηκε σε χαμηλό 18 μηνών λόγω waiver. Καθυστερεί η επανεκκίνηση της χρηματοδοτικής μηχανής των τραπεζών. 

Χένρι Κίσινγκερ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να τιμωρήσει την ΒρετανίαΜετά την ψήφο υπέρ του Brexit, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Βρετανία σαν δραπέτη αλλά σαν πιθανό εταίρο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο «μύθος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου