5 Ιουλίου 2016

Ποδήλατο έκανε δώρο ο Κινέζος πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα

Μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας» ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ χάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ποδήλατο!

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ποδήλατο, αλλά για ένα «σύγχρονο εργαλείο» (hi tech), το οποίο κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Letv.

Ξεκίνησε να πωλείται πέρυσι στην Κίνα, κατατάσσεται στα «έξυπνα ποδήλατα» ενώ έχει τρεις «εκδόσεις», οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 625 και φθάνουν στα 6.249 δολάρια, ανάλογα εάν ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα. 


Διαθέτει πλήθος «έξυπνων» χαρακτηριστικών, όπως χαρτογράφηση πορείας, καταγραφή ταχύτητας, φλας, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, έξυπνο κλείδωμα αλλά και ραδιόφωνο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ένα είδος ασυρμάτου ώστε μία ομάδα από ποδηλάτες να μπορεί να συνεννοηθεί με ευκολία και ασφάλεια.

Παράλληλα η κατασκευάστρια εταιρεία έχει κλείσει συμφωνία με την Xiami, έναν όμιλο παροχής online streaming μουσικής, ώστε ο ποδηλάτης να μπορεί να διασκεδάσει ενώ γυμνάζεται.

Πηγή: 
www.newmoney.gr 

Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας: Η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο!






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Υπερπροβολή των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα από το Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε, γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας» δηλώνουν. «Βεβαίως, ποτέ δεν είχα σκεφτεί να φέρω πίσω ένα ποδήλατο» σχολίασε σκωπτικά ο Α. Σαμαράς. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή