9 Ιουλίου 2016

Γεωργιάδης: Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε πως ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε

Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε», έκανε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ». Σχολίασε δε ότι, μπορεί ο ΣΚΑΪ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, «αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς». Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.

Παππάς: Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης δεν θα λειτουργήσουν. Η ΝΔ δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφέρει στη γραπτή απάντηση του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Παππά:
«Η ΝΔ δια των στελεχών του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει την ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα.
Αυτό δε θα συμβεί. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση.
Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά. Όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν. Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη». 

ΝΔ: Ο Υπουργός - υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής. Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι στήνει σύστημα διαπλοκής.

«Ο Υπουργός - υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης».
Όπως σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, «το Σύνταγμα είναι σαφές» και η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς «απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης».
«Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
.

Πηγή: www.skai.gr 09.07.2016


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου