3 Ιουλίου 2016

Νεκρός βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο σπίτι του στον Διόνυσο ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία με όπλο. Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση.
Σημειώνεται ότι η Jetoil έχει καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, σημειώνει την ανάγκη προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης. Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.
Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jetοil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920.000 ευρώ προς τους εργαζομένους, κ.ά.
Η Jetoil είχε ιδρυθεί στα τέλη του 1960 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Ποιός ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης
Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. 
Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Τον Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές του δραστηριότητες ιδρύοντας την JETOIL
Βασικό αντικείμενο των εταιρειών του Ομίλου Μαμιδάκη η αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα (δίκτυο 600 πρατηρίων στην Ελλάδα με σήμα JETOIL) και στα Βαλκάνια. 

Περισσότερα στιχεία για τον Κυριάκο Μαμιδάκη στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου