4 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.7.2016

(upd) Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας. Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου, Γιανγκ Ντεγιάνγκ. 

Και επίσημα ο ΟΛΠ στην COSCO. Η China COSCO Shipping Corporation limited (“COSCO SHIPPING”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψαν συμφωνία στη «Μεγάλη Αίθουσα του Λαού» στο Πεκίνο, επιβεβαιώνοντας ότι οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν στην πρόσφατα υπογραφείσα Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών (“SPA”) έχουν εκπληρωθεί. Η εξέλιξη που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου του 2016, σηματοδοτεί γαιτο Πεκίνο ένα ορόσημο για την εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από την COSCO SHIPPING.

Οι 11 υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Στην κρίση του ΣτΕ ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην Ολομέλεια του ΣτΕ εκδικάζονται σήμερα οι αιτήσεις των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών που στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τα της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας. 


Τριήμερο εθνικό πένθος στο ΙράκΤουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, της πλέον αιματηρής που πλήττει τη Βαγδάτη εδώ και ένα χρόνο και μιας από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ. 

Συνεχίζονται οι δεσμεύσεις λογαριασμών «μεγάλου πλούτου». Συνεχίζονται οι δεσμεύσεις λογαριασμών «μεγάλου πλούτου» Παράταση για έξι ακόμη μήνες στη δέσμευση των λογαριασμών του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Μπαράζ «προκαταβολικών» δεσμεύσεων από την εφορία. Ουδέν μεμπτόν στα εισοδήματά μου, λέει ο επιχειρηματίας, εξαπολύοντας αιχμές για τη διαδικασία.

Βρετανία: Παραιτείται ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP. Στην ανακοίνωση ότι παραιτείται από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP)  προχώρησε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της καμπάνιας υπέρ του Brexit. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έκανε αυτό που του αναλογεί και συνεπώς θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. 
Σχετική ανάρτηση: Η παραίτηση Φάρατζ αλλάζει τα δεδομένα; 

«Μονομερή» διάσωση των τραπεζών ετοιμάζει ο Ρέντσι Ετοιμη να αψηφήσει Βρυξέλλες και Βερολίνο και να διασώσει με κρατικό χρήμα τις ιταλικές τράπεζες εμφανίζεται η Ρώμη. Η κίνηση που μπορεί να τινάξει στον αέρα την τραπεζική ένωση και η μέση λύση που προσπαθεί να περάσει η Κομισιόν.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπ. Εργασίας. Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας για τις συντάξεις πραγματοποιούν οργανώσεις και συνδικάτα του ΠΑΜΕ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου