6 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.7.2016

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος, που προβλέπει τη θέσπιση απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους εδρών, και ψήφο στο 17ο έτος ηλικίας. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη και θα ακολουθήσει κανονική διαδικασία συζήτησης. 

Γκάλμπρεϊθ: Προληπτικό το σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη. Να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι αποκαλύψεις του για το Σχέδιο Β, αλλά και να το παρουσιάσει ως ένα σχέδιο αντίδρασης, κατ'εντολή του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εξωθούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ, επιχειρεί ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Σχετική ανάρτηση: Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: Αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β 

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την πρόεδρο της εταιρίας ΖΤΕ Η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ στη Σαγκάη. 

Παραιτήθηκε η διοίκηση του ΤΧΣ. Η παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ΤΧΣ, γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο από το ταμείο "προκειμένου να διευκολύνει τις μελλοντικές επιλογές για το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΤΧΣ στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία". Οι παραιτήσεις έρχονται μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.  

Cosco: Επιπλέον επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ στo λιμάνι του Πειραιά Πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατομμυρίων που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σαγκάη.

Βρετανία: Σε νέο χαμηλό 31 ετών υποχωρεί η στερλίνα. Νέο χαμηλό 31 ετών κατέγραψε σήμερα η στερλίνα, υποχωρώντας κάποια στιγμή κάτω από τα 1,28 δολάρια, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε άλλα νομίσματα στον απόηχο της ψήφου της χώρας υπέρ του Brexit. 

Φυλάκιση έξι ετών στον Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ. Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση έξι ετών χωρίς αναστολή για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες τον Φεβρουάριο του 2013.

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - δέκα προσαγωγές. Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία όταν λίγο μετά τις 10 το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος εκεί που γίνεται το check in των ισραηλινών αερογραμμών El-Al. 

Παρατείνεται το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Αυστραλία, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών το προηγούμενο Σάββατο, με την ηγεσία του πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν αισιόδοξα για το σχηματισμό κυβέρνησης από το συντηρητικό συνασπισμό.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου