8 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.7.2016

Πέντε αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στο Ντάλας Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο Ντάλλας σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο κέντρο του Ντάλλας για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών, μετά και το δεύτερο περιστατικό άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς,και πρόσθεσε ότι οι αρχές δε γνωρίζουν τον αριθμό των εμπλεκομένων και τα κίνητρα της επίθεσης.

Εκλογικός νόμος: «Αγώνας δρόμου» της κυβέρνησης να προσεγγίσει τις 200 ψήφους. Νομοτεχνικές βελτιώσεις προς διευκόλυνση της ψήφου του ΚΚΕ – Διαχωρίστηκε η κατάργηση του μπόνους από την διατήρηση του πλαφόν του 3%. Βεβαίως, και σε αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολο να διασφαλιστούν οι 200 βουλευτές (τα 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα) αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, αλλά ακόμα και η Χρυσή Αυγή, αν υπερψηφίσει, τότε συγκεντρώνονται 195 ψήφοι, συν την ψήφο του Αθ. Θεοχαρόπουλου (ΔΗ.ΣΥ.) και του ανεξάρτητου Ν. Νικολόπουλου, που έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τότε συγκεντρώνονται 197 ψήφοι. 

Ο Τσίπρας στη Βαρσοβία, στη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Συνάντηση με Ομπάμα. Τον συνοδεύουν Κοτζιάς, Καμμένος. Για τη Βαρσοβία αναχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο στη Σύνοδο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση αύριο Σάββατο στις 3:30μμ. (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ. 
 
Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία της Βρετανίας. Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι και η υφυπουργός Ενέργειας Άντρια Λίντσομ στην τελική ψηφοφορία για την ηγεσία των Συντηρητικών και τη Downing street. Αποκλείστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υποστηρικτής του Brexit Μάικλ Γκόουβ. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου