2 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.7.2016

Στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας. Στο παλμό της Ελλάδας ζει από σήμερα το Πεκίνο καθώς χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυματίζουν στους κεντρικούς δρόμους της κινεζικής πρωτεύουσας τιμώντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού,
Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Πεκίνο στις 09:30 τοπική ώρα, επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας και με τη συμμετοχή περίπου 40 Ελλήνων επιχειρηματιών. Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Κίνα στον σύνδεσμο στην αρχή.

Το αναλογικό εκλογικό συστήμα που προτείνει η κυβέρνηση. Επιλέγεται η καθιέρωση του αναλογικού εκλογικού συστήματος, με ταυτόχρονη κατάργηση της ενίσχυσης ("μπόνους") του πρώτου κόμματος. Ορίζεται ως όριο της εκλογικής ενηλικότητας το 17ο έτος. Το ποσοστό εισόδου ενός εκλογικού σχηματισμού στη Βουλή εξακολουθεί να είναι 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της Επικράτειας.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο. Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νέο εκλογικό νόμο με βάση την απλή αναλογική που προωθεί η κυβέρνηση. Πιθανή θετική στάση από την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. 


Απιαστος στόχος οι 200 ψήφοι για τον εκλογικό νόμο. Με σφόδρα επικριτικούς τόνους υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κυβερνητική πρόταση για τροποποίηση του εκλογικού νόμου, που προβλέπει κατάργηση του μπόνους, ψήφο στα 17 και διατήρηση του ορίου του 3%. Η συγκέντρωση 200 ψήφων δείχνει πλέον αδύνατη. 

Είκοσι όμηροι νεκροί από τους τζιχαντιστές στο εστιατόριο στη Ντάκα του Μπανγκλαντές Για 13 διασωθέντες ομήρους αλλά και 20 ομήρους νεκρούς -οι περισσότεροι μαχαιρωμένοι- μιλά η αστυνομία και ο στρατός του Μπανγκλαντές μετά την έφοδο στο εστιατόριο που είχαν «καταλάβει» ένοπλοι της ISIS. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εξοντώθηκαν επίσης έξι δράστες και ένας συνελήφθη ζωντανός. Ο ταξίαρχος Ναΐμ Τσάουνχουρι ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως η επίθεση άφησε πίσω της συνολικά 26 νεκρούς, συνυπολογίζοντας έξι δράστες. H πλεινότητά τους, ανέφερε, είχαν σκοτωθεί με «αιχμηρά αντικείμενα».

«Μαρινόπουλος»: Τα σενάρια της επόμενης μέρας και ο Σκλαβενίτης. Η εταιρεία «Μαρινόπουλος Α.Ε.» μπορεί με την έκδοση προσωρινής διαταγής να πήρε παράταση ζωής. Η διοίκηση της εταιρείας, οι πιστώτριες τράπεζες αλλά και ενδιαφερόμενοι επενδυτές, με τον πρώτο λόγο μεταξύ αυτών να έχει ο Σκλαβενίτης, έχουν χρόνο από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο ή –αν είναι δυνατόν και νωρίτερα– να καταλήξουν σε μία πρόταση για συμφωνία εξυγίανσης η οποία θα έχει την αποδοχή του 60% του συνόλου των απαιτήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται τουλάχιστον το 40% των τυχόν εμπράγματων εξασφαλισμένων απαιτήσεων, και το κυριότερο θα πρόκειται για πρόταση ρεαλιστική και βιώσιμη. 

Πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο θέλει να κάνει η Γαλλία το ΠαρίσιΗ Γαλλία επεξεργάζεται τρόπους προκειμένου να καταστήσει το Παρίσι πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο, μετά την απόφαση των Βρετανών ν' αποχωρήσουν από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου