2 Ιουλίου 2016

Απαγορεύουν τα «μπουρκίνι» στην Αυστρία

Στην απαγόρευση των «μπουρκίνι», μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, προχώρησε η αυστριακή κωμόπολη Χάινφελντ στη δημοτική πισίνα, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το τοπικό συμβούλιο υιοθέτησε «αυστηρότερο ενδυματολογικό κώδικα» μετά από πρόταση του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας.

«Σε σχέση με τους κανόνες κολύμβησης, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εγκριθείσα τροποποίηση. Στο εξής το κείμενο [των κατευθυντήριων γραμμών] διατυπώνεται ώστε να εξασφαλίζεται, ότι κανένα άτομο που φοράει μπουρκίνι δεν θα εισέρχεται στην πισίνα» τόνισε ο Πέτερ Τέρζερ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος εισηγήθηκε την αμφιλεγόμενη απαγόρευση. 


Δικαιολογώντας τη διατύπωση «των νέων κατευθυντήριων γραμμών κολύμβησης», υποστήριξε ότι η απαγόρευση οφείλεται σε λόγους δημόσιας υγείας, έτσι ώστε το νερό στην πισίνα να είναι σύμφωνο «με τις απαιτήσεις υγιεινής». Η απαγόρευση αυτή υποστηρίζεται από το δήμαρχο του Χάινφελντ, Άλμπερτ Πίτερλε.

Τον περασμένο μήνα, παρόμοια απαγόρευση υιοθετήθηκε και σε δημόσια πισίνα της γερμανικής πόλης Νόιετραουμπλινγκ, μετά από καταγγελίες μιας γυναίκας, καθώς μια μουσουλμάνα επέλεξε να φορέσει μπουρκίνι.

Πηγή: www.skai.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: