13 Ιουλίου 2016

Βρετανία: Ο Κάμερον φεύγει, ο Λάρι ο γάτος μένει

Τις βαλίτσες του για να αναχωρήσει από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο ο Λάρι ο γάτος φαίνεται να διατηρεί τη θέση του στην πρωθυπουργική κατοικία, όπου ζει από το 2011.

Σήμερα Τετάρτη ο Ντέιβιντ Κάμερον θα εμφανιστεί για τελευταία φορά στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Αμέσως μετά θα υποβάλει την παραίτησή του στη Βασίλισσα. Την πρωθυπουργία, σε μια εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία λόγω της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί το Βrexit, αναλαμβάνει η Τερέζα Μέι. 


Μπορεί αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, σχετικά με τη διατήρηση ή μη της θέσης τους, ωστόσο ο Λάρι ο γάτος μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται ήσυχος, φτάνει να συνηθίσει τον ήχο από τις γόβες της νέας ενοίκου της πρωθυπουργικής κατοικίας. 

Αν και αρχικά ο γάτος εμφανιζόταν έτοιμος να ακολουθήσει τον κ. Κάμερον και την οικογένειά του, τελικά παραμένει αμετακίνητος από τη Ντάουνινγκ Στριτ. «Είναι ο γάτος ενός δημόσιου λειτουργού, όχι ο γάτος των Κάμερον», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Παραμένει».

Πηγή: Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου