12 Ιουλίου 2016

Παυλόπουλος στην Κύπρο: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν «εγγυήτριες δυνάμεις»

Η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεπάγεται ότι «δεν είναι δυνατό να υπάρχουν πλέον εγγυήτριες δυνάμειςκαθώς, αυτός ο αναχρονιστικός θεσμός, δεν είναι συμβατός με την σύγχρονη έννοια της κυριαρχίας ενός κράτους, όπως αυτό ορίζεται από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο» σημείωσε χθες Δευτέρα από τη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Τόνισε δε, ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει λύση του Κυπριακού, που να παραβιάζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρόσθεσε ότι η απαράδεκτη εκκρεμότητα στην επίλυση του προβλήματος «αποτελεί όνειδος όχι μόνο γι' αυτούς που εισέβαλαν στο νησί, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε επίσης ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία νοείται μόνον ως ομοσπονδιακό κράτος», και ότι «κάθε μορφή συνομοσπονδίας είναι μη συμβατή με το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», συμπληρώνοντας ότι η Κύπρος ως οντότητα πρέπει να έχει «μια και ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα erga omnes».

Η επιστροφή της κατεχόμενης Μόρφου στην ελληνοκυπριακή διοίκηση «αποτελεί όχι μόνο πανελλήνια ευχή και προσδοκία, αλλά και βασική προϋπόθεση της αμοιβαίως αποδεκτής, συμφωνίας ολοκληρωμένης και οριστικής λύσης του Κυπριακού», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά την ειδική τελετή στη Λευκωσία όπου αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Μόρφου.

«Ως επίτιμος δημότης Μόρφου οφείλω να υπερασπισθώ, στο μέτρο που μου αναλογεί, την Κύπρο, την Μόρφου και τους Μορφίτες, με «δόρυ» την ιστορία των Ελλήνων, και με «ασπίδα» το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Ο δήμαρχος Μόρφου Χαράλμπος Πίττας, προσφωνώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο πρόσωπό του Προκόπη Παυλόπουλου «ενσαρκώνεται η αμετάκλητη απόφαση του Ελληνικού Έθνους να αγωνισθεί με σθένος και ανιοδιοτέλεια μέχρι τη μέρα της δικαίωσης και της ελευθερίας της Κύπρου». 

Σχόλιο: "Ευσεβείς πόθοι" του ελληνισμού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που όλοι οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να ακούσουν από κάποια επίσημα χείλη για μια ακόμη φορά και "ευχολόγια"! Πέραν τούτων ουδέν...

Πηγές: Με στοιχεία από www.eleftherostypos.grnews.in.grwww.amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου