7 Ιουλίου 2016

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!

Με τη ρήση του Μάο «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» απάντησε ανώτατη κυβερνητική πηγή στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση. Μια φράση που προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, όπως η ίδια 
κυβερνητική πηγή σχολίασε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα, «δεν έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης». Αιτιολογώντας τη φράση του Μάο, είπε: «Βλέπουμε ότι υπάρχει στα κόμματα αναταραχή και διχογνωμία. Να δούμε που θα καταλήξουν, τι στάση θα κρατήσουν τελικά. Εμείς πάμε με πολύ καθαρό και έντιμο τρόπο να ανοίξουμε τώρα και όχι πριν τις εκλογές αυτή τη συζήτηση και δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει. Επί 40 χρόνια η Αριστερά για αυτό μιλάει. Θα μπορούσε κανείς να μας κατηγορήσει εάν ήμασταν στην διακυβέρνηση και δεν το φέρναμε».

Α
ντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Με σκληρή γλώσσα σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη φράση «Μεγάλη αναστάτωση, θαυμάσια κατάσταση» του Μάο, που χρησιμοποίησε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος. 

Νέα Δημοκρατία: Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο χρησιμοποίησε τη φράση του Μάο «Μεγάλη αναστάτωση, θαυμάσια κατάσταση», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτή είναι μια διαλυτική αντίληψη που έχουν για πολύ σοβαρά ζητήματα της χώρας.
Επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι μόνο κριτήριο της πολιτικής τους, είναι ο καιροσκοπισμός και το στενό κομματικό τους συμφέρον.
Τίποτε άλλο».

ΠΑΣΟΚ: Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Τσίπρας πετώντας στα σύννεφα, μας είπε πάλι λόγια του αέρα.
Η προσγείωση όμως, στη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει για τον Ελληνικό λαό, δεν του αφήνει περιθώρια για νέα παραμύθια
».


Το Ποτάμι: Σχόλιο του Ποταμιού για τις δηλώσεις Τσίπρα στο Πεκίνο: 
«Του άρεσε του κ. Τσίπρα η φράση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Κανένα πρόβλημα. Μόνο που τον λογαριασμό για τη «μεγάλη αναταραχή» που είναι το καθημερινό δόγμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την πληρώνει ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, αλλά η ελληνική κοινωνία».






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Το μυαλό του είναι ακόμα εκεί, στις διαδηλώσεις με τις ντουντούκες! ΄Ηταν όπως φαίνεται κρυπτο-μαοϊκός!!! Μικρό παιδί όμως είναι ακόμα ο πρωθυπουργός, θα μεγαλώσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή