11 Ιουλίου 2016

Βρετανία: Πιθανή πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι μετά και την απόσυρση της Αντρεα Λίντσομ

Την απόσυρσή της από την κούρσα για την πρωθυπουργία ανακοίνωσε η υφυπουργός Ενέργειας Αντρεα Λίντσομ. Την απόσυρση της Λίντσομ πυροδότησε και ο θόρυβος που ξέσπασε μετά από τα σχόλια της για τη μητρότητα. Οι Times υποστηρίζουν πως δήλωσε «το ότι είμαι μητέρα μου δίνει προβάδισμα έναντι της Μέι». Μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. 

Η ίδια η Λίντσομ με ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε αηδιασμένη με το εξώφυλλο υποστηρίζοντας ότι ειπε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει η εφημερίδα. Από την πλευρά της η εφημερίδα επιμένει στα όσα αναφέρει στο πρωτοσέλιδο και μάλιστα ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Λίντσομ προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η Άντρεα Λίντσομ απολογήθηκε σήμερα στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της, που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα. «Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω», δηλώνει σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph.

Σε δήλωσή της η Αντρεα Λίντσομ σημείωσε επίσης ότι μετά την απόφαση για Brexit «μία μάχη για την ηγεσία διάρκειας εννέα εβδομάδων δεν είναι επιθυμητή» προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα κινηθεί με ταχύτητα. Αναγνώρισε ότι η αντίπαλος της Τερέζα Μέι συγκεντρώνει τη στήριξη του 60% του Συντηρητικού Κόμματος και ότι η ίδια θα την στηρίξει ως πρωθυπουργό της χώρας. 

Υστερα από όλα αυτά η Τερέζα Μέι αναμένεται να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία και να γίνει η δεύτερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σημειώνεται ότι η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της νωρίτερα επανέλαβε ότι το «Brexit σημαίνει Brexit» και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «δυνατή και αποδεδειγμένη ηγεσία», ενώ πρόσθεσε ότι δε θα γίνει καμία απόπειρα να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr, www.protothema.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Την Τετάρτη αναμένεται να παραιτηθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον και, αμέσως μετά, να αναλάβει η κ. Τερέζα Μέι, η οποία την επομένη θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή