5 Ιουλίου 2016

China Daily: Εμβληματικό έργο στη θαλάσσια συνεργασία Κίνας - Ευρώπης ο Πειραιάς

«Ανωτάτου επιπέδου πύλη» της Κίνας στην Ευρώπη θα γίνει ο Πειραιάς, όπως γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η κινεζική εφημερίδα China Daily, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. 

«Σε μια συνάντηση χωρίς γραβάτες, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο Έλληνας ομόλογός του δεσμεύτηκαν να μετατρέψουν το περίφημο ελληνικό λιμάνι του Πειραιά σε μια υψηλού επιπέδου πύλη στη Μεσόγειο, μετά την έγκριση της συμφωνίας με την COSCO », γράφει η κινεζική εφημερίδα. «Ο κ. Λι έβγαλε μάλιστα τη γραβάτα του, μιμούμενος τον κ. Τσίπρα, που έχει δεσμευτεί να μην φορέσει γραβάτα έως ότου η Ελλάδα επιλύσει το θέμα του χρέους της» προσθέτει το δημοσίευμα.

«Είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε προσπάθειες με την Ελλάδα να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά σε μια πύλη ψηλού επιπέδου και κέντρο logistics στην περιοχή της Μεσογείου, και να το καταστήσουμε σημαντική πύλη για τη διασύνδεση Κίνας-Ευρώπης» τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Η κινεζική εφημερίδα δημοσιεύει ανάλυση του Wang Yiwei, ειδικού σε θέματα ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ρενμίν του Πεκίνου, ο οποίος εκτιμά ότι ο Πειραιάς «θα καταστεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα της θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης»

Ο Wang σημειώνει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα «θα αυξήσει σημαντικά τη διαπραγματευτική δύναμη της Κίνας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, και η Ελλάδα θα διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό». 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου