10 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.7.2016

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Δεν ήταν σίγουρο ότι θα μένατε στην Ε.Ε.». Ο βασικός συντάκτης του Σχεδίου Χ, μιλώντας στην «Κ», τονίζει ότι «μας ανησυχούσαν οι πιθανές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του εγχειρήματος» και παραδέχεται ότι υπήρχε αβεβαιότητα και ως προς το μέλλον της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Καθοριστική η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες. Με τη συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων και την αναλυτική προσέγγιση σωρείας νομικών επιχειρημάτων που προβλήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειάς του, το ΣτΕ αναμένεται, προσεχώς, να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή μη των κυβερνητικών χειρισμών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι τρεις επίδοξοι «καναλάρχες του κυρίου Παππά». Εκτενές ρεπορτάζ για τα νέα αλλά γνωστά πρόσωπα που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής». Με βασικό τίτλο «Οι καναλάρχες του κυρίου Παππά», το «Βήμα» αναφέρεται στον Χρήστο Καλογρίτσα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό. 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελλάδα, χάρις στην Κατερίνα Στεφανίδη, πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Άμστερνταμ. Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,81 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ. 

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη 1:30 π.μ στην περιοχή του Πολυτεχνείου, με πρωταγωνιστές 200 νεαρούς που συμμετείχαν σε συναυλία στον χώρο του Ιδρύματος. Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ διήρκεσαν μέχρι τις πέντε το πρωί. Οι ταραχοποιοί έκαψαν δύο αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και σηματοδότες. 

Μητσοτάκης: Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντησή του, την Κυριακή, με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις. Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00. 

Τουλάχιστον 272 νεκροί από τις συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν. Σε 272 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από τις συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας της χώρας στο Reuters. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 33 άμαχοι. Οι αιματηρές μάχες ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Σάλβα Κιρ και των υποστηρικτών του πρώην αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ.

Αυστραλία: Ανοίγει ο δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μειοψηφίας από τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Ο Τέρνμπουλ έλαβε την υποστήριξη τριών ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι θα τον στηρίξουν στα δημοσιονομικά ζητήματα και σε προτάσεις μομφής. 

Ολα τα βλέμματα απόψε στον τελικό του Εuro. Η Γαλλία υποδέχεται απόψε στο Παρίσι την Πορτογαλία για την ύστατη μάχη του φετινού Euro.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου