5 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.7.2016

Τσίπρας: Νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας-ΚίναςΜπροστά μας ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο, με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η δέσμευση του κ. Τσίπρα να προωθήσει και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας. 

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: Αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β. Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. Σχέδιο Β: ένα άλμα προς το άγνωστο που θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικανικό χάος το καλοκαίρι του 2015 αν κατέρρεαν πλήρως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Απαγορευμένη ΠόληΣυνεχίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα - Μετά το Πεκίνο επόμενος σταθμός είναι η Σανγκάη. Παράλληλα με τις συναντήσεις του με την κινεζική ηγεσία ο πρωθυπουργός περιηγείται και στα μνημεία του κινεζικού πολιτισμού. Μετά το Σινικό Τείχος σειρά είχε η Απαγορευμένη Πόλη, τις πύλες της οποίας πέρασε σήμερα.

Γιουνκέρ: «Θλιβεροί ήρωες του Brexit Φάρατζ και Τζόνσον». Δριμεία κριτική στους Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον, αποκαλώντας τους «θλιβερούς ήρωες του Brexit» άσκησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σχολιάζοντας την παραίτησή τους λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. «Ο Τζόνσον και ο Φάρατζ είναι ρετρό πατριώτες. Οι πατριώτες δεν παραιτούνται όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες, αλλά μένουν», κατέληξε. 

China Daily: Εμβληματικό έργο στη θαλάσσια συνεργασία Κίνας - Ευρώπης ο Πειραιάς. «Ανωτάτου επιπέδου πύλη» της Κίνας στην Ευρώπη θα γίνει ο Πειραιάς, όπως γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η κινεζική εφημερίδα China Daily, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα. 

Φρένο στην απασχόληση συνταξιούχων βάζει ο νόμος Κατρούγκαλου
Πενταπλασιάζει και την εξαγορά πλασματικών ετών - Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις χηρείας. Σύμφωνα με Τα Νέα, προβλέπεται ότι η σύνταξη θα μειώνεται κατά 60% για τους συνταξιούχους που άρχισαν να εργάζονται μετά τις 12 Μαΐου. 
 
Στο Διαδίκτυο τα ονόματα 15.000 οφειλετών. Λίστα με 15.000 οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ θα δημοσιοποιήσει εντός της εβδομάδος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). 

Σε τροχιά γύρω από τον Δία το διαστημικό σκάφος Juno. Το διαστημόπλοιο Juno της NASA ολοκλήρωσε σήμερα ένα ταξίδι πέντε ετών, με προορισμό τον πλανήτη Δία, με έναν αποφασιστικό ελιγμό ώστε να μπει στην κατάλληλη τροχιά, που θα του επιτρέψει να εξερευνήσει το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και την επίδραση που ασκεί στη Γη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου