12 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.7.2016

(upd) Βρετανία: Ο Κάμερον φεύγει την Τετάρτη, η Τερέζα Μέι έρχεται Θα είναι η 76η πρωθυπουργός, εκείνη που θα διαπραγματευθεί τους όρους του Brexit . Ενθουσιασμένος» από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τερέζα Μέι δηλώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον.
«Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το μετατρέψουμε σε επιτυχία. Έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τη χώρα μας» δήλωσε η Τερέζα Μέι ενώπιον των δημοσιογράφων. 

Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος στην Επιτροπή της Βουλής. Δεκτός κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, έγινε ο εκλογικός νόμος επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητείται. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή που έχουν χαράξει. Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι καταψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ παρών δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Το παιχνίδι των καθυστερήσεων εξακολουθεί να παίζει η Χρυσή Αυγή με τον Γιάννη Λαγό να δηλώνει ότι το κόμμα επιφυλάσσεται για την ψήφο του στην Ολομέλεια στις 19 και 20 Ιουλίου. 

Μέρκελ: Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της η Βρετανία. Πρώτο μήνυμα της καγκελαρίου προς τη Μέι. Να ξεκαθαρίσει σύντομα τη θέση της σε ό,τι αφορά το πώς θέλει να διαμορφώσει τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Βρετανία η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. 


Γ. Κατρούγκαλος προς κοινωνικούς εταίρους: «Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών». Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών,τόνισε ε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος,μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, εν όψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

Και μείωση του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή συζητά τώρα η κυβέρνηση. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό και το θέμα της διατήρησης κάποιου μπόνους, αλλά και το ενδεχόμενο να βρεθούν οι τρεις ψήφοι για να συμπληρωθούν οι διακόσιες.

Παυλόπουλος στην Κύπρο: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν «εγγυήτριες δυνάμεις», καθώς, «αυτός ο αναχρονιστικός θεσμός, δεν είναι συμβατός με την σύγχρονη έννοια της κυριαρχίας ενός κράτους, όπως αυτό ορίζεται από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο» σημείωσε χθες Δευτέρα από τη Μόρφου της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 


Τουλάχιστον 10 νεκροί από μετωπική σύγκρουση τρένων στην Ιταλία. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στη νότια Ιταλία, στην περιοχή του Μπάρι. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, όμως η ύπαρξη δύο συρμών σε μονή γραμμή καταδεικνύει σοβαρό λάθος. 

Ρέντσι: Απόλυτα εφικτή μια συμφωνία για τις τράπεζες Ο ιταλός πρωθυπουργός αισιοδοξεί για τις προβληματικές ιταλικές τράπεζες, εκτιμώντας ότι «μια συμφωνία με την Ευρώπη είναι απόλυτα εφικτή» και ότι τα κόκκινα δάνεια δεν είναι το πιο φλέγον πρόβλημα. 

Τον πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Χ. Θεοχάρης, Τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, παρουσία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το καινούριο», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε βαθιά ενωτικοί και βαθιά ανανεωτικοί».

Βρετανία: Συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 5 Σεπτεμβρίου για 2ο δημοψήφισμα Η online καμπάνια των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαική Ένωση, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 4.000.000 συμμετοχές, φαίνεται πως οδηγεί τη Βουλή των Κοινοτήτων σε νέα συζήτηση για πιθανό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου