6 Ιουλίου 2016

Ένα χρόνο μετά από το δημοψήφισμα «παρωδία»

Αφηρημένα ...Σχόλια
Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό όταν κάλεσε τους πολίτες να πουν “όχι” στο δημοψήφισμα και όταν το είπαν εκείνος εντελώς αυθαίρετα το έκανε "ναι". Γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει ότι το κόστος του (μαζί με τα capital controls) θα ανέλθει σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους και εκείνος εντελώς ανεύθυνα προχώρησε στην προκήρυξή του.

Ενα χρόνο μετά 
την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα με το δημοψήφισμα «παρωδία», εκείνος κομπάζει για το αποτέλεσμα των χειρισμών του. Ένδειξη του πολιτικού αμοραλισμού που τον διακατέχει είναι και όσα έγραψε χθες στο twitter
Alexis Tsipras ‏@atsipras:
«Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές. Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή». 

"Τσίπρα δεν έχεις τσίπα!" του απάντησαν κάποιοι στα social media... Και λοιπόν;

Η απουσία οποιασδήποτε ηθικής αρχής και ο εμπαιγμός είναι εμφανή και στην χθεσινή Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο περσινό δημοψήφισμα, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:


«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015.
Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα.
Με το ΟΧΙ του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μια προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών.
Κάποιοι μίσησαν το ΟΧΙ. Επιθυμούσαν να έρθει μια καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε για να δικαιώσουν το δικό τους «ναι σε όλα». Μένουν στην Ιστορία με το δικό τους "γκρίζο" τρόπο. Ως φορείς των πιο ακραίων πολιτικών στην οικονομία και την κοινωνία, ως εκείνοι που είχαν δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα τα οποία και ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν.
Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε
». Ας κρατήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κυβερνώντος κόμματος, για τη θλιβερή επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Είναι μνημεία εμπαιγμού, αναξιοπιστίας, ανευθυνότητας, αλαζονείας και πολιτικού αμοραλισμού. Ίσως όμως βοηθήσουν στην κατανόηση από εμάς τους πολίτες των δικών μας λαθών, άλλά και της ευθύνης μας την ώρα που επιλεγουμε εκείνους που πρόκειται να διαχειριστούν τις τύχες αυτής της πολύπαθης χώρας. 

Σημείωση: Το σκίτσο επάνω αριστερά (παραμονές δημοψηφίσματος) είναι του Πάνου Μαραγκού. To δεύτερο (πρόσφατο) είναι του Αρκά.

1 σχόλιο:

  1. H απάτη στην πολιτική γενικά έχει γίνει πια κανόνας. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή