10 Ιουλίου 2016

«Κύμα» γυμνών μπλε ανθρώπων... εισέβαλε στη βρετανική πόλη Χαλ

Έβγαλαν τα ρούχα τους, βάφτηκαν μπλε από πάνω μέχρι κάτω και περπάτησαν με το κεφάλι ψηλά στη βρετανική πόλη Χαλ για να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη φωτογράφηση. Και τα social media πηραν φωτιά!

Το Χαλ αναμένεται να ανακηρυχτεί η βρετανική πόλη πολιτισμού για το 2017 και ο αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τούνικ επιστρατεύτηκε για να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη εικόνα της πόλης. 

Και ποια ήταν η αποστολή του; Να τραβήξει μια φωτογραφία που να δείχνει την ναυτική ιστορία της πόλης και τη στενή σχέση των κατοίκων της με τη θάλασσα. 


«Με ενδιαφέρει η ιστορία της πόλης, η θέση της ως ναυτικό κέντρο και η ιστορική σχέση της με την θάλασσα» δήλωσε ο ίδιος ο Τούνικ, και συνέχισε: «Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ορισμένες περιοχές όπου σήμερα βρίσκονται δρόμοι και πάρκα παλαιότερα υπήρχε θάλασσα. Για να το αποτυπώσω αυτό σκοπεύω να χρησιμοποιήσω μπλε ανθρώπους που θα δείξουν ότι ένα “κύμα” ανθρωπιάς να πλημμυρίζει το επαρχιακό τοπίο». 



Οι τελικές εικόνες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σε ειδική τελετή του χρόνου. Παρόλα αυτά, αρκετές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ήδη σε ειδησεογραφικά πρακτορεία και κοινωνικά δίκτυα. Οι περισσότερες τραβήχτηκαν από τους πολίτες της περιοχής, που φάνηκαν να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με την καλλιτεχνική πινελιά που έβαλε ο φωτογράφος στην πόλη τους. 

Πηγή: www.ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου