4 Ιουλίου 2016

Η διαμάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Για επιστολή κόλαφο και για υπουργό προπαγάνδας κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση η οποία αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και τον επικείμενο διαγωνισμό. Η ΝΔ ταυτίζεται με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ απαντά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα:

Κουμουτσάκος: Ο Υπουργός προπαγάνδας διασύρει πάλι τη χώρα

«Η επιστολή- κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του "Υπουργού Προπαγάνδας", η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται.

«Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος "Παπά- Σπίρτζη" πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από "Υπουργούς - καναλάρχες"», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στην τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

"Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη. Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε. Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν -έστω και με χρόνοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ. Για "καθεστώς" έγραψε το «Βήμα», για "κόλαφο" μίλησε η «Καθημερινή». Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ. Προβλεπόμενοι και θλιβεροί".

Με νεότερη τοποθέτησή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: 

«Μοιραίοι άνθρωποι της Κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Παραζαλισμένοι από τις επιστολές - χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας».

Πηγή: www.skai.gr 


Σχετικές αναρτήσεις:
Επιστολή - κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο
Βήμα: «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα». Αντιδρά η κυβέρνηση


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου