1 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.10.2015

(upd) Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους και η ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους, το ζήτημα των προσφυγικών ροών, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία, αλλά και τα ενεργειακά θέματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο Τζον Κέρι τόνισε τη στρατηγική σημασία των αγωγών TAP και IGB για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακόυ κόμβου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την επίλυση του ονοματολογικού και του Κυπριακού. 
skai.gr 

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, κατέθεσε το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο χρόνος και η διαδικασία διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογής αναδεικνύεται σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και των δύο διεκδικητών της ηγεσίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα. 
kathimerini.gr

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για δεύτερη ημέρα στόχους στην επικράτεια της Συρίας πλήττοντας σύμφωνα με αναφορές συμμαχία ένοπλων ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων στα βορειοδυτικά της χώρας. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο ανακοινώνει ότι οι επιδρομές δεν πλήττουν μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και «λίστα γνωστών οργανώσεων», και η επιλογή των στόχων γίνεται κατόπιν συντονισμού με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.Τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα η Wall Street Journal ότι οι ρωσικές επιδρομές έπληξαν αντικαθεστωτικούς που έχουν εκπαιδευτεί από τη CIA επιβεβαιώνει ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, μιλώντας στο CNN. 
tovima.gr 

Αλέξης Τσίπρας σε ομογενείς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ: «Σας ζητώ να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα να το κάνετε». 
tovima.gr 

Νέα στοιχεία που οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο τύμβος Καστά της Αμφίπολης κατασκευάστηκε, τουλάχιστον αρχικά, προς τιμήν του Ηφαιστίωνα, του χιλίαρχου του εταιρικού ιππικού (και ναύαρχου), κατ' εντολήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου έδωσε σε ομιλία της στο ΑΠΘ η επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας κυρία Κατερίνα Περιστέρη. 
Σχετική ανάρτηση: Προς τιμήν του Ηφαιστίωνα ο τύμβος στην Αμφίπολη;

Γερμανία: Το ΔΝΤ πιέζει ώστε να υπάρξει ένα «light» κούρεμα του χρέους. Όπως επισήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι από το Βερολίνο, το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισεκ. ευρώ.
skai.gr 

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος βρέθηκε εκεί για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. «Η πλατεία Βικτωρίας θα αδειάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
tovima.gr 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τραπεζας, Λούκα Κατσέλη, προέβλεψε ότι έως το τέλος του έτους ή το αργότερο έως τις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital control). 
skai.gr 

Δόθηκε παράταση για τα ΚΤΕΟ και είναι η τελευταία. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να κάνουν τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο χρησιμοποιώντας την ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί αυτού που τους αναλογούσε κανονικά. 
ethnos.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Πτώση κατά 1,76% σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθήνας, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 642,71 μονάδες. Σημαντικά μεγαλύτερες (-9,83%) ήταν οι απώλειες των τραπεζών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου