21 Οκτωβρίου 2015

Οι "πενταροδεκάρες" του κ. Φίλη

Αφηρημένα ...Σχόλια 

«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, εκεί θα κριθούμε, και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%», δήλωσε σήμερα ο κ. Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.
«Η απόφαση είναι τελική και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας*.

Αναλογίστηκε άραγε ο κ. Φίλης, μήπως με τις δηλώσεις του αυτές προσβάλει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς μαθητών και σπουδαστών; Γονείς που γνωρίζουν ότι ο ΦΠΑ στην Παιδεία, που επιβάλει η "αριστερή" κυβέρνηση, μετακυλίεται στους ίδιους και δικαιολογημένα αντιδρούν, γιατί απλά αυτές οι "πενταροδεκάρες" δεν τους περισσεύουν. Και φυσικά δεν πρόκειται για "πενταροδεκάρες" αλλά για ένα ποσό της τάξης των 240 εκατ. ευρώ**! Τόσο εκτιμάται το ύψος του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Όταν η επιβάρυνση αυτή από ένα υπουργό θεωρείται "πενταροδεκάρες", όταν ένας άλλος κορυφαίος υπουργός (ο κ. Σταθάκης) "ξεχνά" να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει αυτή την αριστερά του πλούτου! 

Πράγματι μας "κούφανε" ο κ. Φίλης! Χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό σκίτσο (στην Καθημερινή) του Δημήτρη Χαντζόπουλου: 







yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Αφού είναι μόνο "πενταροδεκάρες" ας τις βάλει ο κ. Φίλης από την τσέπη του!!! Αν είναι κάτι παραπάνω ας τον βοηθήσει ο κ. Σταθάκης, έτσι και αλλιώς κάτι εκατομύρια που έχει τα ξεχνάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, περί "πενταροδεκάρων" για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κύριος Φίλης επανέλαβε, σε πρωινές δηλώσεις του το Σάββατο, ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου και ότι πάντως δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθήσει στα μέσα. "Ουδείς αναμάρτητος - είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μ ' αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία" παραδέχτηκε για να διερωτηθεί ωστόσο: "Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;" Και επανέλαβε ο υπουργός ότι η ρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο και τελικά θίγει τους προνομιούχους. Πηγή skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή