22 Οκτωβρίου 2015

Δήμητρα Λιάνη: Η στιγμή που προκάλεσε το ΠΑνελλήνιο ΣΟΚ

Απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου 1988 στο Αεροδρόμιο Ελληνικού: 
Το συγκεντρωμένο πλήθος παραληρεί περιμένοντας τον πρόεδρο να κατέβει από το Airbus της Ολυμπιακής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Χέρφιλντ μετά από από μία επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς.


Αεροδρόμιο Ελληνικού 4:20 απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου 1988 η πόρτα ανοίγει και ο Ανδρέας εμφανίζεται στην κορυφή της σκάλας. Σηκώνει τα χέρια του, χαιρετά τον κόσμο που έχει συρρεύσει, κοιτά τους Χαραλαμπόπουλο και Κουτσόγιωργα, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, που είναι έτοιμοι να τον υποδεχθούν και τότε κάνει την χαρακτηριστικότερη κίνηση που έχει κάνει Έλληνας πολιτικός.

Αεροδρόμιο Ελληνικού 4:22, το διάσημο νεύμα πραγματοποιείται. Κι ενώ όλοι περιμένουν να κατέβει, εκείνος γυρνά αργά πίσω και κάνει νόημα σε μία ξανθιά ύπαρξη να τον ακολουθήσει. Η Δήμητρα Λιάνη μερικά σκαλιά παρακάτω μετετρέπεται από ερωμένη του προέδρου σε πρώτη κυρία της χώρας. Η γυναίκα που γεννήθηκε για να γίνει πρωτοσέλιδο συστήθηκε στον ελληνικό λαό και έγινε η ''επίσημη και νόμιμη'' όπως θα την χαρακτηρίσει λίγο καιρό μετά ο ίδιος ο Ανδρέας. 



Στις 13 Ιουλίου του 1989 θα παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας. Εκείνος έχει πατήσει τα 70 κι εκείνη είναι μόλις 35. 

Πηγή: Απόσπασμα δημοσιεύματος από το news247.gr

1 σχόλιο: