12 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.10.2015

Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει διάθεση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για κούρεμα του ελληνικού χρέους». Ο Επίτροπος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει διάθεση» μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά είπε ότι οι χώρες της ευρωζώνης μπορεί «να εξετάσουν έναν ανασχεδιασμό (reprofiling) του χρέους».
Ο ανασχεδιασμός του χρέους μπορεί να αναφέρεται στην επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή τη μείωση των επιτοκίων, σημειώνει η εφημερίδα. 

ΣτE: Συνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς. Συνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η επιβολή της έκτακτης εισφοράς, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο τον τρόπο του υπολογισμού της. 

ΤτΕ: Αύξηση 20,8% στην τουριστική κίνηση το α' 6μηνο του 2015 Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αντιστοιχεί το µεγαλύτερο µερίδιο αφίξεων (86,1%), παρουσίασαν αύξηση 21,8%, ενώ η κίνηση από χώρες-μέλη της ΕΕ αυξήθηκε κατά 32,4%. Αντίθετα, σηµαντική µείωση, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται στις αφίξεις από Ρωσία (60,6%).

Μόνιμο «capital control» για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. 
Αποκάλυψη: μέτρο-σοκ με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Μισές αποδοχές με μετρητά και τις υπόλοιπες υποχρεωτικά με κάρτα σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών - επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρ. Αλεξιάδης. 

Προς πώληση κόκκινων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε fundsΑνοιχτό το ενδεχόμενο να πουληθούν τελικά και κόκκινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια νοικοκυριών σε ξένα funds, άφησε για πρώτη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Το Νομπέλ Οικονομικών Επιστημών στον Άνγκους Ντίτον για τις αναλύσεις του γύρω από «την κατανάλωση, τη φτώχεια και την κοινωνική πρόνοια». Το χρήμα φέρνει ευτυχία, αλλά μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο ετήσιου εισοδήματος... Από την άλλη πλευρά, η φτώχεια μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια αλλά και δυστυχία στους ανθρώπους, αναφέρει ο Άνγκους Ντίτον. 

Ελλείψεις διαρκείας στα παιδιατρικά εμβόλια. Παραμένουν οι ελλείψεις σε παιδιατρικά εμβόλια παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας – στο τέλος του περασμένου μήνα- για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος εντός δεκαημέρου.

Η Λευκορωσία στη δίνη της ρωσικής κρίσης
Η οικονομία της Λευκορωσίας εξαρτάται άμεσα από την ρωσική. Ως αποτέλεσμα το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία έχει επιπτώσεις και στην Λευκορωσία. Η χώρα είναι πλέον δύσκολο τερέν για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Δύσης. 

Grant Thornton: Η μεγάλη καθίζηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Καθίζηση της κερδοφορίας τους κατά 86% και μείωση της λειτουργικής τους κερδοφορίας κατά 32%, σημείωσαν 4.997 επιχειρήσεις την περίοδο 2009 - 2014, σύμφωνα με μελέτη της Grant Thornton. Μία στις 7 επιχειρήσεις έχει δανεισμό υψηλότερο από τον κύκλο εργασιών της και πάνω από 1 στις 4 δεν καλύπτουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους με τα άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία του ενεργητικού τους. 

Η απελευθέρωση της Αθήνας, 12 Οκτωβρίου 1944. Σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου του 1944 τα γερμανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα, μετά από 3,5 χρόνια κατοχής, ήταν πλέον ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου