25 Οκτωβρίου 2015

Απομακρύνεται η μητέρα της κ. Ζωής Κωσταντοπούλου από το ΕΡΣ

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Κωσταντοπούλου κάνει λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμό, υπηρεσίες στη διαπλοκή», ενώ παράλληλα κατηγορεί τον πρωθυπουργό: «όχι μόνον συνθηκολόγησες, αλλά και εκκαθαρίζεις όποιον-α αντιστέκεται».

Η ρύθμιση προβλέπει την απομάκρυνση μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ανεξάρτητων Αρχών εφόσον η θητεία τους έχει λήξει. Η τροπολογία πιάνει και την μητέρα της κ. Κωσταντοπούλου, η οποία αποχωρεί από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Το χθεσινό tweet της κ. Κωσταντοπούλου:

Zoe Konstantopoulou‏@ZoeKonstant
@atsipras Φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμός, υπηρεσίες στη διαπλοκή: Όχι μόνον συνθηκολόγησες, αλλά κ εκκαθαρίζεις όποιον-α αντιστέκεται


Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τις 154 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επί των άρθρων και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ.
Με διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, «πέρασαν» τα άρθρα 11, 12, 14 και 16. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε «όχι σε όλα».
Με τα άρθρα 11 και 12 ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τους όρους προκήρυξης των αδειών από το ΕΣΡ. Το άρθρο 14 αφορά στους όρους χορηγούμενων αδειών και το άρθρο 16 αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας συνδεδεμένης με την ΕΡΤ.

Πηγή: Με στοιχεία από Twitter και skai.gr. Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου