31 Οκτωβρίου 2015

Αντιδράσεις από σκίτσο της Έφης Ξένου στα «Νέα»

Την αντίδραση τόσο του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και της Ισραηλιτικής Κοινότητας προκάλεσε η δημοσίευση σκίτσου της Έφης Ξένου στην εφημερίδα «Τα Νέα». Το σκίτσο (επάνω αριστερά), που δημοσιεύτηκε χθες, παρουσιάζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να φορά το χαρακτηριστικό κάλυμα της κεφαλής που φορούν οι Εβραίοι, την κιπά.

«Το μίσος της Τρόικας Εσ. πάντα με ενδυνάμωνε. Η έκφρασή του από ΤΑ ΝΕΑ ας μας ενώσει εναντίον του αντισημιτισμού» γράφει σε tweet ο κ.Βαρουφάκης και επισυνάπτει την ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για το θέμα:
Το μίσος της Τρόικας Εσ. πάντα με ενδυνάμωνε. Η έκφρασή του από ΤΑ ΝΕΑ ας μας ενώσει εναντίον του αντισημιτισμού ...

Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας: 
Εμείς τώρα να γελάσουμε με αυτό;
Κυρία σκιτσογράφε και Κύριοι της Διεύθυνσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, είμαστε αλήθεια πολύ περίεργοι να μάθουμε από εσάς το στόχο που καλείται να ικανοποιήσει αυτό το σκίτσο.
Εμείς πάντως το θεωρούμε ως κλασσική αντισημιτική ενέργεια εκ μέρους σας και το καταγράφουμε ως περιστατικό που μας θλίβει για την ένδοια του δημιουργικού χιούμορ της εφημερίδας σας και μας εξοργίζει γιατί αναπαράγει επικίνδυνα και αναχρονιστικά στερεότυπα.
Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. 

Φυσικά, ο καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Πηγή: Στοιχεία από tvxs.gr 
Το σκίτσο από "Τα Νέα"

1 σχόλιο:

  1. Η σάτυρα δεν έχει όρια λένε και η σκιτσογράφος είναι μάλλον επιεικής απέναντι στον Βαρουφάκη, που αντί να διαπραγματεύεται όταν ήταν υπουργός, προετοίμαζε τις διαλέξεις που κάνει τώρα και τις κοστολογεί με 50.000 ευρώ κάθε μια!, Είναι χειρότερος και από "εβραίος" !!! Το εβραίος με την ένοια του φιλάργυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή