20 Οκτωβρίου 2015

Σόιμπλε στη Liberation: Ο Τσίπρας έλεγε ανοησίες στον λαό!

Με δηκτική διάθεση περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Liberation, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι έλεγε ανοησίες στο λαό όταν υποσχόταν πως οι γερμανικές αποζημιώσεις θα μείωναν το χρέος, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι ήταν «πολύ διστακτικός» στην πολιτική του τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Για την Ελλάδα λέει ότι είναι κράτος αδύναμο και δυσλειτουργικό, ενώ επικαλείται και την φράση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «οι έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία ποτέ δεν έθεσε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα, ωστόσο σημειώνει ότι την πρόταση για «time out», δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα, στήριξαν οι 15 από τους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή όλοι πλην του Γάλλου, του Ιταλού και του Κύπριου.

Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που όλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ένας συμβιβασμός ήταν κοντά, ο Β.Σόιμπλε λέει: «Τα χάσαμε όλοι. [...] Κανείς δεν κατάλαβε ποια ήταν η στρατηγική του, ούτε αν είχε πραγματικά σχεδιάσει το δημοψήφισμα».

Και η συνέχεια ήταν το ίδιο ασαφής, συνεχίζει ο Σόμπλε, και λέει: «Παρ' όλο που ο ελληνικός λαός τον ακολούθησε και είπε 'όχι' σε ποσοστό 60% στο πρόγραμμα βοήθειας, εκείνος αποφάσισε να το εφαρμόσει. Και οι Έλληνες αποδέχτηκαν αυτή την ανατροπή. Αυτό, εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι Έλληνας» ανέφερε.

Πηγή: 
www.tovima.gr 20.10.2015


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου