25 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.10.2015

(upd) To προσχέδιο της Συνόδου για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το προσχέδιο που βρέθηκε στα χέρια της «Καθημερινής» γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για “την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων σε 50.000 θέσεις, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας (UNHCR) πριν το τέλος του έτους” ένα νούμερο αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο μέχρι στιγμής. 

Μουζάλας: Ένα στρατόπεδο 60.000 προσφύγων, για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη πόλη. Δεν αποκλείει ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το Μεταναστευτικό να τεθεί στο τραπέζι της σημερινής μίνι- συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες μία τέτοια πρόταση, αλλά την αποκλείει κατηγορηματικά. Όχι ακόμη και με οικονομικά ανταλλάγματα, τονίζει. 

Μυτιλήνη: 1 γυναίκα και 2 μικρά παιδια νεκρά από ανατροπή λέμβου – 12 αγνοούνται. Η λέμβος μετέφερε τουλάχιστον 60 μετανάστες και πρόσφυγες - 45 διασώθηκαν. Υπήρχε απαγορευτικό λόγω των θυελλωδών ανέμων. 

Η ΕΕ αντιμέτωπη με ακόμη μια μεγάλη κρίση. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κομισιόν συγκαλεί o ίδιος Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων άμεσα. Οι Βρυξέλλες κάνουν το παν για να θέσουν την κατάσταση υπό ευρωπαϊκό έλεγχο. 

Κοτζιάς: Πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού η διατήρηση των εγγυήσεων Όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το Κυπριακό χωρίς κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερο», ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, που από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει αναπτύξει μια πρωτοβουλία για την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων στην Κύπρο. 

Απομακρύνεται η μητέρα της κ. Ζωής Κωσταντοπούλου από το ΕΡΣ. η κ. Κωσταντοπούλου κάνει λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμό, υπηρεσίες στη διαπλοκή». Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τις 154 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επί των άρθρων και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ. Με διευρυμένη πλειοψηφία, πλην της κυβερνητικής, ψηφίστηκαν ορισμένα άρθρα. 

Να μην γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ζητεί ο Μιχάλης Σάλλας. «Μεγάλο λάθος. Οι τράπεζες θα έχουν εξαιρετικά υψηλό κόστος εφαρμόζοντας τη διαδικασία των πλειστηριασμών και μάλιστα στις σημερινές πολύ χαμηλές τιμές των ακινήτων. Πέραν του γεγονότος ότι αυτό αποτελεί μία μεγάλη κοινωνική αδικία προκαλεί και ζημία στις τράπεζες. Αν όλα αυτά τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα περιέλθουν στις τράπεζες, θα εκμηδενιστεί η αξία τους. Κόστη συντήρησης, φύλαξης κλπ. Για να μην πάμε όμως στο άλλο άκρο, θα μπορούσε όσο διαρκεί η κρίση, ακόμα και αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από ένα ορισμένο ύψος, να πληρώνουν κάτι μικρό και συμβολικό, πάντοτε μιλώντας για την πρώτη κατοικία...» δηλώνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. 

Οι Ελληνες επενδύουν σε Αγγλία, Γερμανία. Περίπου 1,5 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των ακινήτων που αποκτήθηκαν από Ελληνες ιδιώτες επενδυτές σε Αγγλία και Γερμανία από το 2010 μέχρι το τέλος του 2014. 

Προστασία των κεφαλαίων της επιδιώκει η Fraport. Την υπαγωγή της επένδυσής της στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στις προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας «περί επενδύσεως και προστασίας κεφαλαίων εξωτερικού» φέρεται να θέλει να κατοχυρώσει συμβατικά η Fraport. 

Νέα δήλωση «πόθεν έσχες» θα υποβάλει ο Αλέκος Φλαμπουράρης η οποία θα ελεγχθεί εντός δεκαπενθημέρου από Ορκωτούς λογιστές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος. 

Αυξάνουν τους φόρους για να μην κόψουν κράτος. Από το 2013 σταμάτησε ουσιαστικά κάθε προσπάθεια μείωσης των δημοσίων δαπανών. Το αποτέλεσμα; Κάθε μαύρη τρύπα που προκύπτει στους στόχους καλύπτεται με τον γνωστό, «κλασικό» τρόπο: τους φόρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου