23 Οκτωβρίου 2015

Ναυάγησε η εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης», πέντε περίπου μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Η «Βερόπουλος» βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με την εταιρεία «Μetro ΑΕΒΕ», συμφερόντων Παντελιάδη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα. Εάν οι συζητήσεις, οι οποίες προς το παρόν βρίσκονται σε διερευνητικό επίπεδο, καταλήξουν σε εξαγορά, αυτή θα αφορά τη δραστηριότητα της «Βερόπουλος» μόνο στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, πίεση ασκείται από το γεγονός ότι η αλυσίδα «Βερόπουλος» έχει σημαντική έκθεση σε δανεισμό και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με τους προμηθευτές της. Από την άλλη έχει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που την καθιστά ελκυστική για τους υπόλοιπους «παίκτες» της αγοράς.

Η επιδείνωση των πωλήσεων της «Βερόπουλος», ειδικά μετά τα capital controls, φέρεται να είναι η αιτία που ώθησε την «Σκλαβενίτης» να αναθεωρήσει την απόφασή της για την εξαγορά της πρώτης.

Η Μetro AEBE ιδρύθηκε το 1976. Το 2014 το δίκτυό της αριθμεί 110 καταστήματα, εκ των οποίων τα 65 είναι καταστήματα λιανικής πώλησης με την επωνυμία «My Market» και τα υπόλοιπα πρόκειται για καταστήματα χονδρικής (cash & carry). Η «Βερόπουλος» διαθέτει 184 καταστήματα, εκ των οποίων τρία είναι Cash & Carry και 11 καταστήματα γειτονιάς με την επωνυμία «Τροφίνο». 

Πηγή: www.kathimerini.gr 23.10.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου