12 Οκτωβρίου 2015

Ισόβιοι προνομιούχοι οι "πρώην" στην Ελλάδα της κρίσης


Αφηρημένα ...Σχόλια

Ψάχνουν για ισοδύναμα, τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με εκατομμύρια ευρώ για να συντηρούνται πολυπληθείς ιδιωτικοί στρατοί σε πρόσωπα του ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν είναι καν μέλη του! Ο λόγος για τους ζώντες πρώην Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων, τους αρχηγούς κομμάτων που δεν υφίστανται πλέον, τους πρώην Πρωθυπουργούς και έτερους Καππαδόκες, όπως προ ημερών ανέφερε σε άρθρο του με τίτλο "Μπανανία. Ισόβιοι προνομιούχοι με τα λεφτά των άλλων" στο capital.gr ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος.

Οι κύριοι και κυρίες "πρώην" έχουν πια πάψει να προσφέρουν οιαδήποτε υπηρεσία, εντούτοις η Βουλή τους διαθέτει γραφεία, προσωπικό και αστυνομικούς συνοδούς (από ποιους άραγε κινδυνεύουν;) και οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν.

Γραφείο και ως έξι υπάλληλους έκαστος για γραμματειακή υποστήριξη δικαιούνται οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων! Και δεν είναι λίγοι. Αναφέρουμε τους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας και ο πρόεδρος της μιας μέρας ο Βύρων Πολύδωρας.

Θα σταθούμε ενδεικτικά στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Η κυρία θα νέμεται εφεξής ως ιδιώτης, τρία γραφεία της Βουλής και θα την υπηρετούν εφτά δημόσιοι υπάλληλοι - σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία μπορεί να φτάσουν και στους 13, όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο στο capital.gr.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους πρώην αρχηγούς των πρώην κομμάτων, που εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσήτους από έναν έως τρεις υπάλληλους!. Ονόματα: Δημήτρης Τσοβόλας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Φώτης Κουβέλης, Μαρία Δαμανάκη, Αλέκος Αλαβάνος.

Ομοίως για τους πρώην Πρωθυπουργούς: (Κων. Μητσοτάκης, Κων. Σημίτης, Γεωρ. Παπανδρέου). Παρ' ότι η Βουλή στερείται των υπηρεσιών τους, καθένας τους διαθέτει 4 έως 6 υπαλλήλους επιβαρύνοντας με το κόστος τους τον προϋπολογισμό της Βουλής και σε τελευταία ανάλυση τους φορολογούμενους πολίτες.

Σίγουρα στην Ελλάδα της Κρίσης ανάλογες περιπτώσεις, ισοβίων προνομιούχων που εξοργίζουν, υπάρχουν πολλές ακόμη.

Και οι αρμόδιοι, οι της "δεύτερη φορά" αριστερής κυβέρνησης, ψάχνουν για ισοδύναμα στους συνταξιούχους!

Πηγή: Με στοιχεία από www.capital.gr 

Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου.

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν πολλοί ακόμα "πρώην" που χρεώνουν το Δημόσιο με γραφεία, υπαλληλους, αστυνομικούς κλπ χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Ενα ακόμη περάδειγμα οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή