30 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.10.2015

(upd) Δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο σε Ρόδο και Κάλυμνο. Ως αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 144 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 22 σοροί, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης το φυλάκιο Καλολίμνου ενημέρωσε το Λιμενικό για ανατροπή ξύλινης λέμβου
στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου. Ως αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 19 σοροί, δύο άνδρες, έξι γυναίκες, οκτώ παιδιά και τρία βρέφη. Επίσης τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, ένα παιδί, ένα βρέφος και μία γυναίκα, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. 

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σήμερα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή. Το Σάββατο η ψήφισή του από την Ολομέλεια. Ολόκληρο το νομοσχέδιο και η αιτιολογική έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί από ιδιώτες θα κινείται στην περιοχή των 5 δισ. ευρώ. 

Ψηφίζουν επί της αρχής το ν/σ για τις τράπεζες ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη«Δεν πρόκειται εμείς να παίξουμε με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού. Θα ψηφίσουμε επί της αρχής» είπε από την πλευρά της ΝΔ ο Μ. Βορίδης, ενώ «ναι» θα πουν και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εν μέσω κριτικής κατά της κυβέρνησης για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου. 

Τσίπρας: Τα κύματα του Αιγαίου ξεβράζουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, ο κ. Αλ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προέβη σε ενημέρωση για τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε η Ελλάδα έναντι των εταίρων της ως χώρα «υποδοχής» των προσφυγικών ροών. 

Στο Αιγαίο πνίγονται οι πρόσφυγες... Δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο σήμερα, στη Ρόδο και την Κάλυμνο, προστίθενται σε εκείνο της προηγούμενης ημέρας, στη Λέσβο. Δεκάδες και πάλι οι νεκροί πρόσφυγες, πολλά παιδιά ανάμεσά τους. Εκφράσεις θλίψης και συμπαράστασης, από την πλευρά της Ευρώπης, αλλά μέχρις εκεί. 

Εξι συναντήσεις εντός Νοεμβρίου για Αναστασιάδη - Ακιντζί. Στην πραγματοποιήση έξι συναντήσεων εντός Νοεμβρίου συμφώνησαν Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. 

Συρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από ρουκέτες σε προάστιο της Δαμασκού. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών 15 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί Την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την ερχόμενη Δευτέρα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης να μην παρατείνει τη σχετική αναστολή, η οποία είχε αποφασισθεί στις 21 Ιουλίου 2015, απόρροια των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. 

Με «δανεικά» η καταβολή συντάξεων. Αδειάζει και ο «κουμπαράς» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), καθώς τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να πληρώσουν τις συντάξεις έως το τέλος του χρόνου, παίρνουν και τα τελευταία 290 εκατ. ευρώ που απομένουν για το 2015. 

Θ. Φέσσας: «Χρειαζόμαστε τσουνάμι επενδύσεων και όχι αύξηση του κράτους και υπερφορολόγηση». Ατζέντα τεσσάρων σημείων για τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, έθεσε στον Πρόεδρο κ. Jean-Claude Juncker, και τον Αντιπρόεδρο και Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κ. Valdis Dobrovskis, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τουςτην Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Κίνα: Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού. Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόζεται στην Κίνα από το 1979 προκειμένου να μπει τροχοπέδη στην ανεξέλεγκτη τότε πληθυσμιακή έκρηξη, έθεσε χθες το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επιτρέποντας στα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά εφόσον το θέλουν. 

Τουρκία: Συνεργασίες θα κρίνουν το πολιτικό σκηνικό. Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, που όμως δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν από εκπλήξεις στα ποσοστά των κομμάτων, αλλά από τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες. Γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί την πρωτοβουλία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία. 

Το βραβείο Ζαχάρωφ στον Σαουδάραβα Ραΐφ Μπαντάουι. Το Ευρωκοινοβούλιο απονέμει το φετινό βραβείο Ζαχάρωφ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Σαουδάραβα μπλόγκερ και ακτιβιστή Ραΐφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη χώρα του για προσβολή του Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου