17 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.10.2015

(upd) Βουλή: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Με την ψηφοφορία επί του του πολυνομοσχεδίου εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» τα 2 δισ. ευρώ στη βάση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου). Κατά, ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
 
Σοκ στη Γερμανία από την απόπειρα δολοφονίας κατά της υποψήφιας δημάρχου Κολωνίας. Η Κολωνία βρίσκεται υπό το σοκ της επίθεσης με μαχαίρι κατά της Χενριέτε Ρέκερ που έκανε προεκλογική εκστρατεία σε αγορά της πόλης. Ο 44χρονος δράστης της επίθεσης συνελήφθη και δήλωσε στην αστυνομία ότι τα κίνητρά του ήταν ρατσιστικά. 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη βύθιση μικρού σκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. "Αιτία της τραγωδίας, η σφοδρή καταιγίδα και η έλλειψη σωσιβίων. skai.gr 

Οι συγκρούσεις της επόμενης μέρας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας εσωτερικά προβλήματα αμφότερες και με ρόλους - ως προς τους κύριους πρωταγωνιστές- αντίστροφους σε σχέση μ’ εκείνους που διαδραμάτιζαν ως τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, δείχνουν να κινούνται σε τροχιές σύγκρουσης – παρά την εκατέρωθεν ρητορική περί την ανάγκη συναίνεσης και εθνικής στρατηγικής. 

Επιχείρηση απομάκρυνσης της κ. Σαββαΐδου. Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος έπειτα από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. H παραίτηση ζητήθηκε μία ημέρα μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. 

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με νεκρούς τρία παιδάκια και μία γυναίκα. Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τέσσερα άτομα -τρία μικρά παιδιά και μία γυναίκα- πνίγηκαν από ανατροπή πλαστικής βάρκας, ανοιχτά της Καλολίμνου. Το Λιμενικό αρχικά εντόπισε 13 άτομα, 10 άνδρες, 2 γυναίκες και τον δουλέμπορο, ενώ αναζητεί ένα ακόμα μικρό παιδί. 

Συνεχίζεται η επιχείρηση του Ασαντ στο Χαλέπι με ρωσική συνδρομή. Ο συριακός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους μαχητικών και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από τις 30 Σεπτεμβρίου. Τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επέκρινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική λύση στη Συρία «με βόμβες». 

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για το χρέος. Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε εκ νέου χθες η Ουάσιγκτον, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της. 

Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα με την Κροατία.  Μετά τα σύνορα με την Σερβία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκλεισε τα σύνορα και με την Κροατία, σε μία προσπάθεια να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς το έδαφός της. 

Αθλητικά: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 4-0, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η «Ένωση» άντεξε για περίπου μισή ώρα (28’ Μποτία 1-0), ενώ στην επανάληψη αρκούσε ένα οκτάλεπτο ξέσπασμα στο 70' με τον Ιντέγε και στο 78' με τον Φορτούνη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 93' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 7x7 στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου