24 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.10.2015

(upd) Μία σφαίρα σε φάκελο στην πρόεδρο των «Σοφών». Μία σφαίρα 45 χιλιοστών και μία απειλητική επιστολή έλαβε μαζί με την αλληλογραφία της, χθες το πρωί, η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Αννα Λιγωμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος συντάκτης φέρεται να αποκαλεί την πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών «σφαγέα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού», ενώ το σημείωμα καταλήγει με την απειλή: «Τώρα θα καταλάβεις τι θα πει φόβος». 

Δανειστές: ΦΠΑ 23% ή καθόλου στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Φρένο» στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία) έβαλαν οι επικεφαλής της τρόικας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν προβλέπει εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση. Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να εφαρμόσει συντελεστή 23%, είτε μηδενικό. 

Αλλαγές Ν.Παππά και για ΕΣΡ στο παραπέντε της ψηφοφορίας. Με ονομαστική ψηφοφορία επί 35 από τα 58 άρθρα που εμπεριέχει, ολοκληρώνεται μετά τις 7 σήμερα το απόγευμα η κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. 

Spiegel: Η Κομισιόν ζητά «hot spot» περίπου 50.000 προσφύγων στην Αθήνα. Υπό τη διοίκηση Frontex και OHE. Mεταφορά των hot spot για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο και την Κω σε ένα μεγάλο κέντρο στην Αθήνας, υπό τη διοίκηση της Frontex και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιθυμεί η Κομισιόν, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel. 

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Υδρα. Παράλληλα, την Παρασκευή, η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την περασμένη Πέμπτη. 

Νεκρή βρέθηκε η αγνοούμενη από το Καματερό Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο από την Πέμπτη στο Καματερό, όταν λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τη δυτική Αττική, το Ι.Χ. που οδηγούσε έπεσε στο ρέμα της Πικροδάφνης. 

Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας από το απόγευμα του Σαββάτου Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα καθώς κινούνται προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας. 

Λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία από Δευτέρα. H Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην συνεδρίαση που έκανε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, αποφάσισε «την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου». 

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε Β+. Σημαντική ώθηση στην επικείμενη έξοδο του υπουργείου Οικονομικών στις διεθνείς αγορές για άντληση κεφαλαίων θα δώσει η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Προς τα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής. Με τη λήξη της θερινής ώρας, οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω στις 04.00 ώστε να δείχνουν 03:00. 

Ο Ολάντ σε ρόλο γεφυροποιού. Ως «γέφυρα» μεταξύ Αθήνας και τρόικας, ώστε να επιλυθούν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες και να εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα, δεσμεύθηκε πως θα λειτουργήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Φίλης: Το μέτρο για το ΦΠΑ τελικά έχει κοινωνικό πρόσημο και θίγει τους προνομιούχους Για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, περί "πενταροδεκάρων" για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κύριος Φίλης επανέλαβε, σε πρωινές δηλώσεις του, ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου και ότι πάντως δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθήσει στα μέσα. "Ουδείς αναμάρτητος - είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μ ' αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία" παραδέχτηκε για να διερωτηθεί ωστόσο: "Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;" Και επανέλαβε ο υπουργός ότι η ρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο και τελικά θίγει τους προνομιούχους. 

Προβάδισμα 36 μονάδων για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνει δημοσκόπηση στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε η Βεργίνα Τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα ο νυν πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει ποσοστό 53%. Δεύτερος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 13,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,5%. 

Μουντιάλ 2006: «Σαφώς υπήρξε μαύρο ταμείο». Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Τέο Τσβάντσιγκερ επιβεβαίωσε στο περιοδικό Spiegel την ύπαρξη «μαύρου ταμείου» για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου