27 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.10.2015

(upd) Φάκελος με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα στο γραφείο του Αλεξιάδη. Μετά την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αννα Λιγωμένου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έγινε χθες παραλήπτης φακέλου με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «το μεσημέρι έφτασε μέσω αλληλογραφίας στο γραφείο του κ. Αλεξιάδη φάκελος, ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα». Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του απειλητικού σημειώματος. 

Στο τραπέζι και αύξηση εισφορών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές έχει πέσει η μερική ή ακόμη και η ολική επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στο ύψος που ήταν το 2012. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν περικοπές στο ασφαλιστικό από «εισαγωγή άλλων πόρων στο σύστημα». 

Αντίθετες οι εργοδοτικές οργανώσεις στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών Οι προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι εργοδοτικές οργανώσεις των βιομηχανικών επιχειρήσεων ΣΕΒ, ΣΒΑΠ (Αττικής), ΣΒΒΕ (Βορείου Ελλάδος), ΣΒΘΚΕ (Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος), ΣΕΒΠΔΕ( Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος) και ΣΕΤΕ (Τουριστικές επιχειρήσεις). 

Ντομπρόβσκις: Η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να τελειώσει έως τις 15 Νοεμβρίου. Προθεσμία να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών έως τις 15 Νοεμβρίου όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. 

Στουρνάρας - Ντομπρόβσκις: Ως το τέλος του έτους η ανακεφαλαιοποίηση Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έως το τέλος του έτους συμφώνησαν με δηλώσεις τους, μετά το πέρας της συνάντησής τους το πρωί της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

Κοτζιάς για Κυπριακό: Κάποιοι βιάζονται και άλλοι απλά παρακολουθούν Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε το πρωί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «νομίζω ότι καταρχάς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη θέληση και τη δυνατότητα και την ικανότητα να παλέψει την προώθηση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού και έχει την πλήρη υποστήριξη μας». Αναφερόμενος στο διεθνή παράγοντα, είπε ότι «άλλοι υποστηρίζουν αυτοί τη διαδικασία, μερικοί βιάζονται παραπάνω από ό,τι χρειάζεται και μερικοί απλώς παρακολουθούν». 

Welt: Πρόσφυγες, «το νέο μέσο πίεσης του Τσίπρα». Η όξυνση της προσφυγικής κρίσης δίνει περιθώρια ευελιξίας και πολιτικής διαπραγμάτευσης στην ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά η Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφυγες είναι το νέο μέσο πίεσης του Αλέξη Τσίπρα». 

Πάνω από 260 οι νεκροί του σεισμού σε Αφγανιστάν και Πακιστάν. Σε τουλάχιστον 263 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό στο βόρειο Αφγανιστάν τη Δευτέρα, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, που ταρακούνησε όλες τις χώρες της περιοχής.

Ασύλητος τάφος πολεμιστή του 1500 π.Χ. βρέθηκε στην Πύλο. Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Τζακ Λ. Ντέιβις και της Σάρον Ρ. Στόκερ, από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στην Πελοπόννησο. Ασύλητος, πλούσια κτερισμένος, λακκοειδής τάφοςανακαλύφθηκε το καλοκαίρι από τη διεθνή ομάδα αρχαιολόγων, πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορα, στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. 

Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση με κιγκλιδώματα. Αντιδράσεις από γονείς μαθητών προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη κατά τη μαθητική παρέλαση λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και της τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας. 

Θεσσαλονίκη: Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Με τη μαθητική παρέλαση που ξεκινά στις 11 το πρωί στην οδό Τσιμισκή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο του «Όχι». 

Ευρύτερη στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ Εντός των επόμενων ημερών η απόφαση Ομπάμα. Νέες στρατηγικές για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και την προώθηση των αμερικανικών στρατευμάτων εγγύτερα στην πρώτη γραμμή των μετώπων σε Ιράκ και Συρία, εξετάζουν ανώτατοι σύμβουλοι της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Έρχεται η θεραπεία της φαλάκρας; Μια νέα θεραπεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες. Δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι η ελπιδοφόρα θεραπεία ήταν σε θέση να χαρίσει στα φαλακρά πειραματόζωα το χαμένο τους τρίχωμα μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου